Ние се ангажираме да започнем процеса на присъединяване и ще

...
Ние се ангажираме да започнем процеса на присъединяване и ще
Коментари Харесай

Скопие: Преговорната рамка да се фокусира върху реформите, а не върху историята

Ние се ангажираме да стартираме процеса на присъединение и ще бъдем упорити в търсенето на почтено европейско решение на предизвикването, пред което сме изправени. Политическата воля е от решаващо значение и мисля, че би трябвало да се опитаме като общество, като нация - освен страната, а на първо място държавното управление, медиите и гражданското общество, да реализираме прогрес в европеизацията, без значение от обстоятелството, че сега не сме в развой на присъединение.
Това съобщи вицепремиерът по европейските въпроси на Северна Македония Никола Димитров по време на конференция, отдадена на роляга на медиите и неправителствените организации в.
 Никола Димитров: Няма да се откажем от европейското си бъдеще, само че и няма да позволим да бъде наранена македонската еднаквост Никола Димитров: Няма да се откажем от европейското си бъдеще, само че и няма да позволим да бъде наранена македонската еднаквост
" Въпросът за езика и идентичността е резултат от един исторически развой и ние не можем нито да беседваме, нито да преговаряме за тов...
Той акцентира, че е извънредно значимо преговорната рамка да се концентрира върху напредъка в промените, а не историята да заема централно място в нея.
„ Преговорната рамка е въпрос, по който поради прилежаща България няма консенсус сред страните-членки. Ако историята заеме централно място в нея, тогава се слага въпросът дали и в каква степен подобен развой ще се европеизира или балканизира ”, сподели вицепремиерът.
Много е значимо дали „ нашите другари в Брюксел и в държавите-членки ще оказват помощ процесът на присъединение да се учредена в действителност на заслугите и да значи фактически приемането на европейските правила и стандарти в Северна Македония.
„ Напредъкът в бъдещата преговорна рамка би трябвало да зависи от това, какъв брой сполучливо прилагаме и осъществяваме европейските наставления, какъв брой, до каква степен са свободни медиите, а не от това, какъв брой и какво споделя комисията по исторически и просветителни въпроси с България ”, сподели Димитров.
 Македонският вицепремиер Никола Димитров търси поддръжка от Париж за Европейски Съюз Македонският вицепремиер Никола Димитров търси поддръжка от Париж за Европейски Съюз
Вицепремиерът на Северна Македония по европейските въпроси Никола Димитров е на двудневно работно посещаване във Франция. От Секретариат...
Той акцентира, че самият развой, т.е. реализирането на промените, е по-голям от крайната цел.
„ Ние не се борим единствено за македонска еднаквост, а по едно и също време и за еднаквост на Европейски Съюз като общественост от полезности, културно и езиково разнообразие на европейския континент ”, съобщи Никола Димитров.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР