Ние решаваме дали да си подсигурим безопасността на личния живот

...
Ние решаваме дали да си подсигурим безопасността на личния живот
Коментари Харесай

Защо е важна за хората конфиденциалността в онлайн пространството?

Ние решаваме дали да си подсигурим сигурността на персоналния живот

Съществуват лесни и сигурни способи да се обезопасим от нежелателно любознание и злонамерени дейности на консуматори на мрежата – да вземем за пример, потребление на инструмента VPN (илюстрация: CCO Public Domain)

Като резултат от развиването на цифровите технологии и способи на онлайн връзка получихме необятно приключване на нашите персонални данни в пространство, налично за всеобщия интерес. При това този интерес не постоянно е предизвикан от нормално любознание и може да аргументи много вреди както в психичен, по този начин и в веществен аспект.

В същото време множеството уеб сайтове, предоставящи услуги от друг тип, изискват регистрация с даване на персонална информация. Това е обосновано, тъй като обезпечава на експертите опция да се концентрират върху нашите характерни потребности и потребности. Но, въпреки това, слага пред дейните консуматори на сходни уеб сайтове задачата да се погрижат – в допълнение и независимо – за опазване поверителността на изложената в мрежата информация.

Как да се обезопасим от приключване на поверителна информация?

Съществуват лесни и сигурни способи да се обезопасим от нежелателно любознание и злонамерени дейности на консуматори на мрежата – да вземем за пример, потребление на инструмента VPN (virtual private network). Свикнахме да възприемаме тази система като метод за заобикаляне на блокирания и забрани. В същото време, този инструмент предлага благоприятни условия да си подсигурим отбрана от нежелателна „ инвазия ” в нашето персонално пространство.

Днес VPN решенията ни оферират цялостен набор от безвъзмездни услуги – тук можете да научите повече, а успеваемостта на тези технологии е потвърдена от времето и доверието на дейните консуматори на услугите на обществени мрежи.

Конфиденциалност и сигурност – два аспекта на отбраната на персоналните ползи

Конфиденциалността на предоставената информация обезпечава по-скоро персонален психичен комфорт, сигурност. Обещаната конфиденциалност допуска, че сведенията няма да попаднат в обсега на вниманието на хора, чието нахлуване в нашия персонален живот ни се вижда ненужно и неприятно, а и носи заплаха от подронване на репутацията ни. Към тези данни могат да се причислят както възрастта, фамилното състояние и изменението на статуса ни, съществуването на деца и прочие, по този начин и местонахождението, типът на жилището, съществуването на болести и други

Осигуряването на сигурността на предоставените данни е гаранция, че събраните сведения в никакъв случай няма да могат да бъдат употребявани в наша щета. От изключително значение тук са данните за материалното ни състояние, придвижването на нашите финанси, получатели и детайлности за покупко-продажби и т. н.

При това в зоната на заплаха попадат освен компании с деен финансов оборот, загрижени да се обезопасят от стопански шпионаж – за тяхната комерсиална загадка се грижат цели отдели.

Всеки един от нас се радва на опцията да се възползва от интернет-банкирането, заплащането на сметки и извършването на покупки с потребление на софтуерни устройства. В резултат на нашите дейности в мрежата попадат номера на сметки и суми за заплащане, периодичност на транзакциите и специфичност на потребностите.

Какво би трябвало да създадем независимо?

Чрез съчетаване на методите на VPN с други принадлежности ние можем да осигурим прецизно запазване на изложената персонална информация:
Не подценявайте основаването на неповторими и комплицирани пароли. Използвайте двойна идентификация при потвърждаване по телефон или e-mail. Старайте се по-рядко да употребявате публичен Wi-Fi. Използвайте функционалността „ тайно ” при влизане в своя профил от обществен интернет. Използвайте функционалност „ блокиране на реклама ”. Регулярно „ почиствайте ” cookies. Когато сваляте някакво приложение, внимавайте достъп до какви сведения се изисква. Подновявайте по-често операционните системи и приложенията.
Поверителността на персоналния живот – въпрос на нашата независимост

Понякога услугите ни оферират избрана алтернатива: избор сред сигурност и дискретност. Този проблем не би трябвало да стои пред вас – вие сте в правото си да имате и двете.

Заплаха за поверителността носят освен стационарните компютри, само че в по-голяма степен мобилни устройства – смарт телефони. Те са най-важния източник на сведения за нас – наблюдават напредването ни и проучват нашата преписка.

Еволюцията на методите за извличане на информация неотложно води до развиване на инструментите за опазване на сигурността. Само ние решаваме дали да си подсигурим сигурността на персоналния си живот.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР