Ние реформаторите и демократи не се разбираме помежду си, не

...
Ние реформаторите и демократи не се разбираме помежду си, не
Коментари Харесай

Иван Костов: Демократите не се разбираме помежду си и затова се провалихме в създаването на партии

Ние реформаторите и демократи не се разбираме между тях, не си прощаваме, не поддържаме връзка и единствено търсим по какъв начин да се разграничим един от различен. Именно поради това се провалихме в опита си да създадем партии. Това сподели пред Българска национална телевизия някогашният министър председател Иван Костов, който през вчерашния ден показа мемоарната си книга " Свидетелства на прехода " пред препълнената зала " Тържествена " на Военния клуб в София.

Той добави, че главният проблем по време на неговото ръководство е било посткомунистическото общество, което било болшинство. По думите му тези хора имали проблем с промените, тъй като ги карали да проментя живота си и себе си.

По думите на Костов осъществената приватизация в неговия мандат е била наложителна и съгласно него доста сполучлива.

" Социалистическата стопанска система беше изпразнена от активи. Самата страна беше в окаяно финансово положение и по тази причина нямаше по какъв начин да избави предприятия. Обслужвахме дълга на страната с голям % от бюджетните доходи – към 35%. За образец ще дам Гърция сега, която отделя към 6-7% от приходите си за външния си дълг ", уточно Иван Костов.

Повече за представянето на книгата - тук.
Откъс от книгата - тук.
Видео от представянето на книгата - тук.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР