Ние пак не получихме отговор кога ще започнат дейностите по

...
Ние пак не получихме отговор кога ще започнат дейностите по
Коментари Харесай

Сагата с Покровнишния мост продължава! Кметът Илко Стоянов: 1 година държавата бездейства, сега отново няма дата, няма срок, в който да започне строителството

Ние отново не получихме отговор по кое време ще стартират дейностите по създаване на Покровнишкия мост, не мога да кажаэ нищо съответно на жителите на 5-те села, свързани с него, това сподели на брифинг през днешния ден кметът на Благоевград Илко Стоянов, след вчерашната среща в Министерство на регионалното развитие, инициирана от някогашния регионален шеф на Благоевград, в този момент зам. министър Николай Шушков. "

Министерството популяризира публично известие след срещата, което е пожелателно, без всякаква конкретика, по кое време действително ще стартира да се работи по този мост, защото хората от селата към този момент са на ръба на търпимостта, откакто 1 година страната не взе никакви ограничения, макар моето гледище, сподели градоначалникът.

Факт е, че кметът направи пътека до институциите за решение на казуса, мостът не е общински и не попада под юрисдикцията на община Благоевград, по тази причина и локалната администрация бе с вързани ръце при решаването на значимия за жителите на 5 села проблем. Хората една година минават по обиколни пътища, с цел да стигнат до града, инвестирайки средства и нерви, което ги изправя пред опцията за ефикасни протестни дейности, изтощени от затлачването на казуса.

" Хубавото на вчерашната среща, на която участваха представители на компанията строител, на газовото сдружение, специалисти, зам. министър Шушков призна, че 1 година страната е бездействала. Искам да му напомня обаче, че той също беше част от тази страна, тъй като беше регионален шеф по това време. Държавата е изгубила една година в безучастие. Това е нещо, което споделяха жителите, споделях го и аз като кмет. Ние нямахме пълномощия, с изключение на да настояваме “

Според кмета, главният проблем сега е газовата тръба, която минава в региона. Все още не е изяснено за чия сметка ще стане изместването на въпросната тръба-дали за сметка на компанията реализатор, или за сметка на газовото сдружение.

Неуредиците са много- няма направен план за построяването на нов мост, не се приказва за вид за ремонтирането или укрепването на мостовото оборудване, което още веднъж ни връща в изходна позиция-мостът остава затворен.

Кметът дефинира вчерашната среща като тип пиар акция, " прахуляк в очите на хората " защото от нея не е произлязло решение, което да удовлетвори жителите на селата. Общината не може да направи нищо, оборудването е на АПИ и ориста на хилядите хора, живеещи в 5-те села, свързани с Покровнишкия мост е в ръцете на страната, която проспа 1 година, а и до момента не е ясно какъв брой още ще спи по казуса, който не търпи отглагане във времето.

" По добре да ни бяха дали парите, до момента да бяхме го решили, заключи кметът Илко Стоянов, очевидно обезпокоен от протичащото се с моста. " Представете си какво би се случило, в случай че се повтори бедственото състояние от предходната година, то тоя злепоставен мост ще падне, газовата тръба е там, продължава да е там, просто не ми се мисли..., заключи кметът. На финала въпросът с моста остава провесен, съответно решение няма -засега!

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР