Ние от НАП нямаме функция и възможности да следим в

...
Ние от НАП нямаме функция и възможности да следим в
Коментари Харесай

Директорът на НАП: Щетите за ЛОТ 5 на Струма са 20 млн. лева

Ние от Национална агенция за приходите нямаме функционалност и благоприятни условия да следим в действително време какво се случва в междубанковото трансфериране, както и нямаме алтернатива да знаем по кое време се теглят пари на каса на съответна банка. Там към този момент банковите институции имат техните отговорности да уведомят ДАНС, само че не и Национална агенция за приходите. Национална агенция за приходите научава в хода на инспекции, тогава можем да пожелаваме банкови прехвърляния, само че това е след това.

Това съобщи пред Нова телевизия шефът на Национална агенция за приходите Румен Спецов по отношение на аферата " Автомагистрала Хемус " и хипотетичното пране на пари в размер на 53 милиона лв.. От прокуратурата обявиха, че Национална агенция за приходите е знаела за огромните прехвърляния, с които са отклонявани милиони за градежа на ЛОТ 5, само че не са уведомили проверяващите.

На въпрос търси ли Национална агенция за приходите пари от компании, свързани с публични поръчки за Автомагистрала " Хемус ", Спецов отговори, че Национална агенция за приходите търси дали има нарушавания в данъчното законодателство. Национална агенция за приходите дава отговор дотолкоз, доколкото дали се дължат налози, само че с детайлностите се занимават други институции, разяснява той.

За това, че схемата " Автомагистрали " е ощетила бюджета минимум с 20 млн. лв., Спецов сподели, че по методите, по които са правени поръчките и заплащанията, има ощетявания. За този лот са 20 млн. лв., добави той.

За това, че Национална агенция за приходите ревизира съветска петролна компания със загуби в България и облаги в офшорни сметки, Спецов сподели, че въпросната компания е от дълго време на българския пазар и в годините в действителност в резултат на избрани пазарни конюнктури в интервала 2008-2015 година регистрира загуби. После има облага, след това отново загуби и вършим всичко допустимо, посредством смяна в метода на мониторинг на самата компания, да забележим за какво се случва това. Защото тези загуби се регистрират, макар продължаващата активност, разяснява Спецов.

Равносметката на Национална агенция за приходите за 2021 демонстрира, че предходната година е била доста бурна и доста сполучлива. Бурна откъм политика и обществени прояви, само че във връзка с фискалния детайл е сполучлива за Национална агенция за приходите. Ние на два пъти си изпълняваме проекта и при последната актуализация ще имаме с 2% повече, което е към 600 милиона лв. допълнително. В годишен аспект за втора година това са над 3 милиарда повече, в сравнение с беше заложено за 21 години.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР