Ние от БСП сме много ясни и последователни по темата

...
Ние от БСП сме много ясни и последователни по темата
Коментари Харесай

Нинова: Винаги сме били против износа на оръжие в Украйна

Ние от Българска социалистическа партия сме доста ясни и поредни по тематиката и ще останем такива. Винаги сме били срещу износа на оръжие в Украйна и считаме, че това ни прави страна, участваща в спора. Това съобщи Корнелия Нинова, водач на Българска социалистическа партия в пленарната зала, съобщи кореспондент на БГНЕС.

Нинова сподели, че партиите Българска социалистическа партия, ГЕРБ, Демократична България, Движение за права и свободи са държали ясна и поредна позиция, само че има две партии, за които не може да каже същото. " Стефан Янев и Български напредък ми е най-голяма изненада ", уточни тя и подсети, че преди време Янев е бил срещу въоръжаването на Украйна. Лидерът на левицата акцентира, че Кирил Петков, съпредседател на Политическа партия също е твърдял, че няма да въоръжаваме Украйна, само че в този момент е избрал друга позиция.

Лидерът на Българска социалистическа партия подсети, че нейната партия е осъдила експанзията в Украйна и е подкрепила оказването на филантропична помощ. Тя сложи и въпроса кое е по-стряскащо: да гледаме промени в изборния кодекс за връщане на хартиените бюлетини или да се разисква основаването на коалиция на войната.

Нинова остана сюрпризирана от това, че от Политическа партия и Български напредък са реагирали бурно на нейното изявление. Тя уточни, че предходното държавно управление не е изнасяло оръжие за Украйна. " Не позволихме нито един патрон да стигне до Украйна. Това беше доказано от служебния кабинет на Радев ", безапелационна е тя.

" Ще гласуваме срещу тези решения, надяваме се разсъдъкът да надделее ", уточни Нинова. /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР