Ние от БАТ заставаме твърдо зад кметовете на общините от

...
Ние от БАТ заставаме твърдо зад кметовете на общините от
Коментари Харесай

Българската асоциация за туризъм пита министър Зарица Динкова за Летище Бургас

Ние от БАТ заставаме твърдо зад кметовете на общините от Югоизточна България, които изявиха същите основателни искания по отношение на тематиката за полетите на бургаското летище

Българската асоциация за туризъм (БАТ) изпрати писмо до министъра на туризма Зарица Динкова, в което задава въпроси по отношение на проблемите на Южното Черноморие, съобщи Ивелин Кичуков, ръководител на организацията, представен от Травелнюз.

От БАТ засягат болната за туризма тематика с концесията на летище " Бургас ". В последните две седмици се чуха съществени възгласи против стопанина на аеропорта " Фрапорт туин остарял еърпорт " АД. Според кметове и представители на бизнеса компанията тотелира варненското летище за сметка на бургаското.

" Настояваме за преоценка на концесионното съглашение, с цел да се подсигурява даването на целогодишни полети, които са жизненоважни за устойчивостта и развиването на туризма в Южнобългарското Черноморие. ", оповестиха от асоциацията и попитаха Зарица Динкова дали е подхванала някакви запитвания към концесионера на летището по тази тематика.

Ето цялата им позиция:

" Изразяваме нашата дълбока угриженост и настояваме за вашето неотложно внимание и деяние по няколко сериозни въпроса, засягащи бранша на туризма по Южното Черноморие. Този район, който е същински бисер за България, се сблъсква с провокации, които, в случай че не бъдат адресирани навреме, заплашват да навредят на неговия имидж и да подкопаят неговия капацитет.

Първо, последствията от летния сезон 2023 ни изправят пред тревожни сигнали. Въпреки отрицателните медийни акции, по-големите ни терзания идват от отчетите за изложени тръбопроводи, мръсни канализации и нечисти източници по нашето крайбрежие. С наближаването на летния сезон, настоятелно запитваме, дали са извършени всестранни инспекции и съвещания с държавните органи, виновни за чистотата на крайбрежната линия. Какви резултати са споделени и още по-важно, какви корективни дейности са подхванати за адресиране на разпознатите проблеми преди върховия сезон?

Второ, непрекъснатите отрицателни медийни офанзиви имат капацитета съществено да навредят на престижа на България и нейните крайбрежни региони. Създаден ли е спешен управнически екип, който да реагира бързо и дейно на сходни нападки против нашата известност? Устойчивостта и самодейната отбрана на нашия туристически бранш са от изключителна значимост.

Накрая, въпросът с целогодишните полети до летище Бургас остава неуреден. Въпреки многочислените разисквания, срещи и даже основаването на фонд от няколко общини за поощряване на полетите, обещанията, направени от концесионера на летището, не се материализираха. Този минус освен затруднява активността на туристическите обекти отвън пиковия сезон, само че и доста въздейства на целия екосистемен покровител на туризма в района.

Настояваме за преоценка на концесионното съглашение, с цел да се подсигурява даването на целогодишни полети, които са жизненоважни за устойчивостта и развиването на туризма в Южнобългарското Черноморие. 
В тази връзка, желаеме да сложим следния съответен въпрос:

Предприело ли е Министерството на туризма самодейността да насочи директни запитвания към концесионера на летище Бургас и към Министъра на превоза по отношение на настоящата обстановка, и по-специално, получило ли е Министерството на туризма противоположна информация, която би могла да послужи като основа за образуването на неговата публична позиция и стратегическа вероятност по въпроса?

Ние от БАТ заставаме твърдо зад кметовете на общините от Югоизточна България, които изявиха същите основателни искания по отношение на тематиката за полетите на бургаското летище, както и заявяваме, че ще подкрепим всички законови дейности на локалния бизнес, тъй като са обективни и са в поддръжка на бъдещето на целия район! 

Бъдещето на нашата общественост и процъфтяването на туристическия бранш в Южното Черноморие зависят от решителни дейности и ясни задължения от всички заинтригувани страни ".
 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР