Ние не сме канцеларски плъхове, ние също ходим по заведения

...
Ние не сме канцеларски плъхове, ние също ходим по заведения
Коментари Харесай

Зам.-министър Петров: Ако оставим нещата на самотек, може да има още два вторични пика

Ние не сме писалищен плъхове, ние също вървим по заведения и знаем какво става там.  Това сподели заместник-министърът на опазването на здравето Димитър Петров пред Българска национална телевизия. 

Не вирусът се държи по-различен метод, а хората се държат по друг метод след 23 часа, сподели Петров по отношение на митинга на ресторантьорите и хотелиерите за новите здравни ограничения, които влизат от 7 септември. 

Никой никого не желае да имунизира. Ниското равнище на имунизация се отразява като висока смъртност. Каквато и акция да вършим, това е персонален избор и за жалост антиваксиналните настроения са високи и не могат елементарно да се преборят, посочи Димитър Петров.

Петров предизвести, че здравните управляващи нямат желание да си трансформират решението си, макар митинга на ресторантьорите и хотелиерите. Има опция да отидем към плато, само че в случай че обаче оставим нещата на самотек, може да има още два вторични пика – с връщането на хората от отпуска от морето и учебните заведения, уточни Петров. 
 Зам.-министър Димитър Петров: Подготвени сме за нова вълна на COVID-19 Зам.-министър Димитър Петров: Подготвени сме за нова вълна на COVID-19
Лошо се ръководи коронавирус рецесията. Това съобщи заместник-здравният министър Димитър Петров в утринния блок на Българска национална телевизия. Той уточни, че има 3-...

По думите му здравните ограничения са допустимо най-леките ограничения. Нашите цели са две – да не претоварим лечебните заведения и да предпазят най-уязвимата част от хората. В момента сме преди всичко в Европейски Съюз по смъртност, посочи Петров.

Според него колкото и да се управляват ограниченията, като не се съблюдават е въпрос на персонален ангажимент. Поръчани 18 000 опаковки „ Ремдесивир “, като идват всеки ден по 1 700 броя със аероплан. След 15 дни ще бъдат поръчани още 12 000 опаковки „ Ремдесивир “. Дефицит от О2 няма. За това Димитър Петров прикани ексуправляващите да спрат да спекулират със страховете на хората и с политизирането на пандемията.

Във връзка с ограниченията в културата, за кината и театрите нищо не се трансформира, увери Петров. За мероприятията навън зависи какви са – в случай че става въпрос за театрална режисура или симфоничен концерт, би трябвало да са със съответните ограничения, посочи зам.-министърът и добави, че в случай че би трябвало ще се уточни текстът във връзка с представленията навън.

Прочетете още по тематиката:

Още от ЗДРАВЕОПАЗВАНЕ:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР