Ние не се бъркаме в служебни правителства. Нямаме президент, откакто

...
Ние не се бъркаме в служебни правителства. Нямаме президент, откакто
Коментари Харесай

Биков се ядоса: Не се бъркаме в служебни кабинети, редовният ще е наш

Ние не се бъркаме в служебни държавни управления. Нямаме президент, откогато свърши мандатът на господин Плевнелиев. Това съобщи пред публицисти националният представител от ГЕРБ-СДС Тома Биков, който коментира решението на държавния глава да разпореди на Димитър Главчев съставянето на длъжностен кабинет.

„ Това, което чух е, че той е бил единствената опция “, уточни Биков. На въпрос от публицисти по какъв начин ще разяснява изразеното мнение от представители на " Продължаваме промяната - Демократична България ", че е допустимо „ ГЕРБ и президентът да са се наговори “ за това кой да бъде номиниран, Биков отговори: „ Текстовете, които бяха признати като смяна в Конституцията, бяха предложение на ПП-ДБ. Както се чу и президентът има една единствена опция и той я употребява “. 

Попитан за коментар по отношение на изказване на ПП-ДБ, че бъдещото служебно държавно управление е допустимо да бъде доминирано от ГЕРБ, националният представител съобщи: „ Следващото постоянно държавно управление ще бъде доминирано от ГЕРБ. За служебното държавно управление господин Главчев ще избере, както и самият той даде поръчка, непартийни фигури в същинския смисъл на думата, а не непартийни като Асен Василев “. 

„ Не мисля, че ще му предлагаме, тъй като ние влизаме в предизборна акция и по-скоро ще търсим специалисти за претенденти за народни представители “, отговори той на въпроса дали от групировката ще оферират специалисти. 

„ Доколкото виждам, и това е вярно, поръчката му е да сътвори едно служебно държавно управление, което да си извърши функционалностите и да се употребява с някакво базово доверие “, разяснява още Биков. 

„ Минали сме през доста служебни държавни управления, с доста неприемливи фигури вътре. Нашите изборни резултатите не зависят от служебното държавно управление и се надявам сътрудниците да са го разбрали “, сподели още той. 

Тома Биков разяснява темета преди днешния ексклузивен конгрес на политическа партия „ Движение Гергьовден “, на който участва дружно с председателя на Съюз на демократичните сили Румен Христов. 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР