Ние не само в София, но и на други места

...
Ние не само в София, но и на други места
Коментари Харесай

Ваня Григорова се справя доста убедително, заяви Вигенин

Ние освен в София, само че и на други места имаме претенденти, които не са членове на партията, само че са свързани с левицата. Техните послания са леви. Техният метод на мислене е на ляв човек. Това е по-важното. Така че съгласно мен Ваня Григорова се оправя много безапелационно. Не единствено във връзка с левия електорат, а и във връзка с всички, които желаят действителна, същинска смяна, а не замяна, както се случи с Политическа партия.

Това съобщи пред NOVA зам.-председателят на Българска социалистическа партия и зам.-председател на Народно събрание Кристиан Вигенин.

“От социологическите изследвания се вижда, че по този начин, както я подценяваха първоначално, тя се трансформира в главен съперник за балотажа и за спечелването на изборите ”, добави той.

Вигенин изрази убеденост, че претендент на Българска социалистическа партия може да стигне до балотаж за кметския пост в столицата

Той беше безапелационен, че Българска социалистическа партия под каквато и да било форма не пречи на акцията на Григорова.

“Националният съвет единомислещо е подкрепил нейната кандидатура. Вие мислите ли, че щеше да е потребно за нейната акция, Корнелия Нинова да е на всяка среща и на фотосите с Ваня? Така че – няма никакви аргументи да смятате, че Българска социалистическа партия под каквато и да било форма пречи на акцията ѝ ”, акцентира той.

На въпрос дали задачата на Ваня Григорова е основаването на нова лява партия той акцентира, че това е опит за отклоняване на главната тематика.

“А главната тематика е София, развиването на София и потребността от действителна смяна в София. Спекулациите за това кой какви планове има след изборите нямат никаква връзка с изборите сега. Така че, дано се фокусираме върху това какво се предлага за София, каква смяна се чака да се случи. Нападките, изключително от последните дни, единствено демонстрират, че най-сетне одобриха съществено кандидатурата на Ваня и дори малко са стреснати ”, безапелационен е той.

Вигенин разяснява и въпроса дали, в случай че се стигне до балотаж, в който претендентът на Българска социалистическа партия не взе участие, партията ще поддържа някой от другите участници във вота

“Аз не позволявам, че няма да сме на балотажа. Но в случай че това се случи, ще се съберат нашите органи.  Национален съвет, може би, управлението на градската организация. Ще преценим. Сега, по принцип, хората имат глави на раменете си, мисля, че могат и сами да преценяват. Но несъмнено ще се водят някакви диалози. Българска социалистическа партия е сериозна партия и взе участие в тези избори във всяка една от общините, с цел да завоюва. А в случай че не завоюва от първи тур – задачата е да взе участие в балотаж. А в случай че не се стигне до балотаж – тогава ще се разяснява ”, уточни Вигенин.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР