Ние не можем да диктуваме на Продължаваме промяната кой да

...
Ние не можем да диктуваме на Продължаваме промяната кой да
Коментари Харесай

Да се отмени изгонването на руските дипломати, иска Танско Ерменков от БСП

" Ние не можем да диктуваме на " Продължаваме промяната " кой да си предлагат за претендент министър председател на България, само че можем да кажем с кого не желаеме да продължаваме диалозите. И го казахме доста ясно, че с министър председател, който еднолично взема решенията, за които съдружните сътрудници научават от медиите и чиято съществена политика е да основава фойерверки, които в последна сметка нарушават интернационалния престиж на България – няма по какъв начин да продължим дружно да работим.” Това съобщи членът на Изпълнителното бюро на Българска социалистическа партия Таско Ерменков в ефира на Euro News и акцентира, че след промяната на претендент премиера социалистите ще упорстват и за смяна в метода, по който се взимат решенията в обединението.

Според социалистът диалозите по какъв начин ще се ръководи България оттук насетне би трябвало да се съобразят с това, че съдружното ръководство изисква взаимна осведоменост, която води до взаимно допустими решения, с цел да има взаимна отговорност.

" Целите, които преследваме и ние, и " Продължаваме промяната ", и " Демократична България " уповавам се и " ИТН " са ясни. Те са избрани и в 8-те точки, които претендента за министър председател Асен Василев сложи като направление за държавата- правосъдна промяна, битка с корупцията, смяна в КПКОНПИ, икономическо развиване, енергийна сигурност и други. Тези цели няма по какъв начин да бъдат разнообразни от нашите, които също сме ги сложили и както се вижда бяха значително покрити с решението на нашия Национален съвет. Надявам се, че метода по който действа обединението също ще претърпи смяна ", сподели още Ерменков за целите, които ще бъдат сложени в идните диалози за сформиране на държавно управление.

" Ние не можем да дефинираме личностите, които " Продължаваме промяната " ще предложат, само че можем да разсъждаваме върху водените политики и, в случай че те не съответстват с нашите няма по какъв начин да вървим по един и същи път. Не сме обсъждали дали ще желаяме разнообразни ресори, тъй като преди всичко стоят политиките- в какъв ред и по каква поредност. 6 месеца е санитарния най-малко, който би трябвало да реализираме в ръководството на страната, с цел да може законите по отношение на Плана за възобновяване и резистентност да бъдат признати и най-много да бъде квалифициран и признат бюджета за 2023 година ", безапелационен бе той за главните задания и времевия небосвод на възможното бъдещо ръководство и акцентира, че от народните представители в пленарна зала зависи дали ще бъде събрано болшинство, което има ясното предпочитание, че България би трябвало да продължи напред, както и това, че едни нови избори не биха довели до нищо положително.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР