Ние не изискваме да се изравнява минималната работна заплата и

...
Ние не изискваме да се изравнява минималната работна заплата и
Коментари Харесай

Депутат от БСП: Усвояваме най-малко пари от еврофондовете от целия ЕС

" Ние не пожелаваме да се изравнява минималната работна заплата и пенсия с тази в Европа като безспорна големина, а настояваме за идентичен стандарт при образуването им, въз основа на техния процентен дял в Брутният вътрешен продукт. "
Това съобщи претендентът за евродепутат от Българска социалистическа партия за България проф. Румен Гечев по бТВ.
Проф. Гечев е на мнение, че би трябвало да има филтриране по отношение на корупцията към ръководещите през последните месеци.
" Трябва да се понесе и отговорност. Да се разбере, че Европа и европейските фондове не са средства за персонално обогатяване . А задачата на Европа и на участието на България в Европейски Съюз е да създадем всичко допустимо за равнене на виталния стандарт на българите с този на Европейски Съюз. "
По мотив усвояването на евросредства, отпуснати на България, претендентът за евродепутат уточни, че България усвоява 25% от тях. Това е най-ниският % в Европа .
Защо България не е съумяла да усвои тези средства и за какво се усвояват по чудноват метод отиват в капиталови планове, където се краде, като за международно, вместо да отиват за задържане на младите в страната, обучение, лечебни заведения. Средствата отиват да се строят къщи за посетители, където гостите са мама, баща и аз , както и министър, зам.-министър или началник на организация , разяснява още той.
Трябва да се промени капиталовата политика на България и на Европейски Съюз, тъй като хората основателно слагат въпроса за виталния стандарт. Няма по какъв начин, когато непознатите вложения понижиха 10 пъти от 2009 година до момента , да чакаме висока динамичност на растежа и на стандарта на живот.
Не може да се увеличи този стандарт, когато в последните 10 години бяха провалени крупни капиталови планове , които можеха да донесат на България милиарди левове ", безапелационен е проф. Гечев.
Той акцентира, че българското държавно управление е провалило плана Белене , когато Чехия и Унгария уголемяват нуклеарните централи с Росатом, а Турция строи нова атомна централа.
Правителството проваля Южен поток, а Германия удвоява доставките от Русия. За какви вложения приказват ГЕРБ?, попита той. Гечев напомни, че ГЕРБ са си сложили три цели влизане в Шенген, преустановяване на мониторинга и влизане в Еврозоната. Защо след 10 години те не извършиха нито една от трите цели ?, продължи с въпросите той.
По случай 9-ти май, проф. Румен Гечев съобщи, че двата празника са свързани и в случай че нямаше успеха над фашизма, нямаше да има и Ден на Европа. Тези празници не трябва да бъдат противопоставяни, те са взаимно подкрепящи се, сподели още той.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР