Ние не бихме подкрепили правителство на ГЕРБ. С Продължаваме Промяната,

...
Ние не бихме подкрепили правителство на ГЕРБ. С Продължаваме Промяната,
Коментари Харесай

Нинова след консултациите с президента: БСП няма да подкрепи правителство на ГЕРБ

Ние не бихме подкрепили държавно управление на ГЕРБ . С " Продължаваме Промяната ", в случай че ни се предложи на нас присъединяване, ще проведем вътрешнопартийно допитване.

Това съобщи водачът на Българска социалистическа партия след консултациите с президента Румен Радев.



" Изключително несигурно и непредсказуемо е държавно управление на малцинството. Такова държавно управление с плаващи болшинства значи неустановеност и непредвидимост. Който и да изиска наша поддръжка за държавно управление ще изчака да си създадем вътрешнопартийно допитване ", изясни Корнелия Нинова.

Тя беше безапелационна, че актуалните съвещания няма за цел да се образува постоянно държавно управление. " Те са условност, в която още един път чувате какво мислят партиите – те са за приемане на бюджет, закони и т.н ", уточни още тя.

Преди това на " Дондуков " 2, Нинова и представители на партията разговаряха с президента Румен Радев.
 
 Корнелия Нинова Българска телеграфна агенция

" След една предизвикателна и оспорвана акция, Българска социалистическа партия съумя да запази своето наличие и въздействие в българския парламент и това беше доста значимо, тъй като тъкмо през днешния ден страната ни има потребност от партия с богат опит . И най-много с подготвеност да търсят разговора и компромисите, както доказахте с присъединяване си в последното постоянно държавно управление. Неотложните задания пред Народното събрание са доста. Първата от тях построяването на консенсус и цели, към които можем да търсим съставяне на управническо болшинство и лъчение на стабилно държавно управление с ясни цели и дълготрайни цели и задания. Не по-малко значима е законодателната активност. Има редица значими закони, неприети още от предходни парламенти, които значително дефинират бъдещото развиване на България. Голямата задача пред Народното събрание е приемането на закона за държавния бюджета ". С тези думи  Румен Радев приветства  представителите на Българска социалистическа партия.



" За нас има четири значими въпроси за решение в Народното събрание. Първият, безусловно предпочитан за Българска социалистическа партия, е битката с инфлацията, увеличение на приходите, битка с бедността и възходящите неравенства. Вторият приоритет са законите по Плана за възобновяване и резистентност. Третият е правосъдна промяна, която да докара най-сетне до правдивост. Четвъртият е старания за приемане на България в Шенген, И четирите тематики са вероятни, само през приемане на бюджет ", съобщи от своя страна водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова
 
 Корнелия Нинова Българска телеграфна агенция
" Позволете ми да Ви кажа нещо, което множеството партии мислят, само че не смеят да Ви кажат: Беше неточност, че предходната година не внесохте бюджет и не го приехме. Сега щяхме да имаме успокоение. Има две решения на казуса с бюджета - едното е да се образува постоянно държавно управление, което да си направи бюджет и да си дефинира политиките в него. Това би бил по-лесният и верен път. Ако това не се случи, чакаме служебният кабинет да внесе бюджет. Няма да подкрепим обаче предложение за нарастване на налози, заледяване на налози, лишаване на обществени придобивки и липса на подкрепяне на дребния и междинния бизнес. Не е допустим незабавен 3% недостиг за влизане в Еврозоната ", акцентира тя.

По въпроса за болшинство в това Народно заседание, водачът на Българска социалистическа партия сподели, че в случай че бъдат поканени и когато бъдат поканени, ще проведат вътрешнопартийно допитване .   

След срещата с БСП държавният глава ще се срещне с представители на парламентарната група на " ИТН ".

Ден по-рано Румен Радев организира съвещания с партиите ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ.



 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР