Ние имаме най-голям принос за признаването на родния ни език

...
Ние имаме най-голям принос за признаването на родния ни език
Коментари Харесай

Тирана: Ние имаме най-голям принос за признаването на албанския език в Македония

Ние имаме максимален принос за признаването на родния ни език за формален в Македония, сподели албанският министър председател Еди Рама, съобщи сръбското радио Б92.

Министър-председателят в Тирана, който е и водач на локалната социалистическа партия, се срещна с представители на младежката организация на водената от него политическа групировка през вчерашния ден. "Нашата партия не трансформира своята позиция, когато става дума за националните ни ползи. Ние не сме отстъпвали, не отстъпваме и няма да отстъпим от отбраната на нашите сънародници по света. Ние водихме договаряния и с помощта на напъните ни Народното събрание в Скопие одобри акта, с който нашият роден език бе приет за пълноправен с македонския ", безапелационен бе Рама.

69 от 120 законодатели в балканката страна преди дни изравниха правата на македонския и албанския езици. Албанците са към 20% от жителите на югозападната ни съдедка. Приемането на Закона е част от съглашението сред Социалдемократическия съюз на Македония на премиера Зоран Заев и подкрепящите го албански партии.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР