Нидерландското кралско семейство се слави със своята освободеност, което е

...
Нидерландското кралско семейство се слави със своята освободеност, което е
Коментари Харесай

Необичайният рожден ден на кралят на Нидерландия Вилем-Александър

Нидерландското кралско семейство се слави със своята освободеност, което е изцяло естествено - въпреки всичко са монарси в страна, фамозна със своите демократични нрави. Затова и рожденият ден на краля беше маркиран много пъстро.

На 27 април Вилем-Александър навърши 55 години и събитието беше чествано в цяла Нидерландия.

Известният като Koningsdag - Ден на краля, се отбелязва на рождения ден на настоящия монарх и е формален празник в страната. Тази година беше по-специален, тъй като се отпразнува охолно за първи път след пандемията.

За задачата цялото кралско семейство - Вилем-Александър, брачната половинка му Максима, 18-годишната престолонаследничка Катарина-Амалия, 16-годишната принцеса Алексия и 15-годишната принцеса Ариане, се бяха облекли в пъстри тоалети.

Максима и двете й по-големи дъщери бяха координирали облеклата си, като всяка носеше чанта, която добавя цветово облеклата на останалите. Пременени и усмихнати, всички те прекараха деня в Маастрихт, където се почерпиха с портокалов ликьор и танцуваха на улицата със събралото се население.

От People прецизират, че на Деня на краля е разрешено всеки холандец да продава на улицата или в парка ненужните си притежания без да си вади позволение за това. Всенародните радостния се допълват с тостове с Orange Bitter - портокаловият ликьор, който е знак на нидерландското кралско семейство.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР