Нидерландският защитник Върджил ван Дайк призна, че в Ливърпул сами

...
Нидерландският защитник Върджил ван Дайк призна, че в Ливърпул сами
Коментари Харесай

Ван Дайк след разгрома: Не сме роботи, понякога се случват и неочаквани грешки

Нидерландският бранител Върджил ван Дайк призна, че в Ливърпул сами са си отговорни за провалянето и грешките, позволени при снощното тежко проваляне с 2:5 от Реал (Мадрид) в Шампионската лига. И добави, че " не е обикновено да се чака да се показват всякога като роботи ".

Ливърпул поведе с 2:0 на своя стадион Анфийлд нощес и евентуално мнозина са очаквали радикално друг край против настоящите европейски първенци. Но в последна сметка инкасираха за първи път в историята си пет гола като домакини в клубните шампионати на УЕФА. Срещата беше призната като надали не реванш поради миналогодишната загуба на финала в Париж с 0:1.

Ван Дайк не оспори следващото неясно показване, само че счита, че подчертаните негови неточности би трябвало да се чакат, защото " всички на терена са единствено хора, само че не и роботи ".

" Във всички тимове, в цялата Шампионска лига има качествени играчи. И те могат да те санкционират, могат да санкционират грешките, които правиш. Това се случи и през второто полувреме и това доста ясно може да се види. Това са неточности, които не би трябвало да вършим, само че това се случва във футбола, споделя още Ван Дайк.

И по-късно прибавя: " He сме роботи. Понякога се случват неточности, ясно е. Единственото нещо, което можем да създадем, е да се поучим от тях и да се съсредоточим върху идващия мач. И да се надяваме, че няма да се случи още веднъж ".

Много анализатори са шокирани по какъв начин е допустимо след ранни два гола в първите 15 минути на Дарвин Нунес и Мохамед Салах да се стигне до този срив, най-много поради необяснимите проблеми в защитата, от които оптималната степен се възползва Винисиус Жуниор. Вратарят Алисон Бекер също имаше сериозна неточност, с цел да стане 2:2, а Едер Милитао докара до цялостен поврат при започване на втората част.

" Юрген Клоп ни сподели, че първото полувреме, което направихме, е най-хубавото – като се изключи двата гола за 2:2. Това са най-хубавите ни 45 минути за целия сезон. През второто просто Реал направи всичко, каквото желае. Това ни сподели треньорът ", приключи бранителят, постоянно апетитен за най-хубавия на своя пост в света.

 

Българска телеграфна агенция / Автор: Атанас Василев
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР