Нидерландският мотоциклетен пилот Виктор Стееман почина след тежките наранявания, които

...
Нидерландският мотоциклетен пилот Виктор Стееман почина след тежките наранявания, които
Коментари Харесай

22-годишният мотоциклетист Виктор Стееман загина на пистата, но даде живот на 5 души

Нидерландският мотоциклетен водач Виктор Стееман умря след тежките пострадвания, които получи по време на съревнование в Португалия, оповестиха от Международната федерация по мотоциклетизъм (ФИМ).

През уикенда 22-годишният Стееман се състезаваше в международния шампионат Суперспорт 300 в Португалия на пистата “Портимао ”, когато претърпя тежка злополука в 14-ия завой, оповестяват от CNN, съобщи Дарик.

Пилотът на Кавазаки получи незабавна здравна помощ на мястото на случая и в медицинския център на пистата преди да бъде превозен с хеликоптер до болничното заведение в близкия град Фаро.

Стееман по-късно умря от пострадванията си. “Нещото, от което постоянно си се тормозил като родител на мотоциклетен играч, се случи ”, се споделя в изказването на фамилията на Стееман, публикувано от ФИМ. “Нашият Виктор не съумя да завоюва последното си съревнование ”.

“Въпреки непоносимата загуба и тъга, ние сме извънредно горди да споделим с вас, че нашият воин посредством гибелта си съумя да избави петима души, откакто органите му бяха дарени. ”

“Бихме желали да благодарим на всички за метода, по който преживявахте с нас през последните няколко дни. Нашият Виктор доста ще ни липсва ”, разясниха от фамилията.

Стееман имаше късмет да завоюва шампионата в сериите Суперспорт 300, откакто през сезона имаше четири победи и пет качвания на подиума.

“Дълбоко сме натъжени да съобщим за загубата на състезателя от сериите Суперспорт 300 Виктор Стееман ”, написаха в обществените мрежи от Световния Супербайк шампионат.

“Семейството на международния супербайк би желало да изпрати цялата си обич към семейството, тима и околните му. Страхотна персона, необикновен играч и завещание, което ще остане вечно в нашия падок. ”

Кончината на Стееман идва по-малко от седмица, откакто на пистата “Донингтън парк ” в Англия по време на съревнование от английския шампионат по супербайк, умря водачът Криси Раус. 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР