Нидерландски самолети Ф-35 ще извършат днес демонстрационни полети с българските

...
Нидерландски самолети Ф-35 ще извършат днес демонстрационни полети с българските
Коментари Харесай

Български МиГ-29 и нидерландските изтребители F-35 ще извършат демонстрационни полети

Нидерландски самолети Ф-35 ще извършат през днешния ден демонстрационни полети с българските МиГ-29. Това ще стане в авиобаза " Граф Игнатиево " в границите на посещаване на цивилното и военното управление

Четирите нидерландски изтребителя Ф-35 са в България от предходната седмица. Идването на машините е в границите на така наречен непрекъснато настоящ проект за противовъздушна и противоракетна защита в интегрираната система на НАТО. Това е мрежата от свързани системи на НАТО, която дава отговор за отбраната на против всевъзможни въздушни и ракетни закани и набези.

Нидерландските водачи няма да могат да използват оръжие даже и за предупредителна пукотевица. Ф-35 обаче ще могат да прехващат извършители и ще ги съпровождат, в случай че е нужно.

Според решението на държавното управление броят на изтребителите може да стигне до 8.

Още при започване на задачата на НАТО в България от българските Военновъздушни сили прецизираха, че българските изтребители МиГ-29 остават главните машини, които носят бойното дежурство.

На демонстрационните полети ще участват заместник-министърът на защитата Йордан Божилов и началникът на защитата адмирал Емил Ефтимов. За събитието у нас е и командирът на военновъздушните сили на Нидерландия генерал-лейтенант Денис Лаут.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР