Нидерландски фермери възобновиха протестите срещу плановете на правителството за намаляване

...
Нидерландски фермери възобновиха протестите срещу плановете на правителството за намаляване
Коментари Харесай

Фермери изхвърлиха тонове боклук по магистралите в Нидерландия

Нидерландски фермери възобновиха митингите против проектите на държавното управление за понижаване на азотните излъчвания. Те изхвърлиха тор и отпадък по автомагистралите и възпламениха пожари край пътищата, съобщи Асошиейтед прес. Според пътните служби, някои автомагистрали и селски пътища са останали блокирани с часове, което е довело до огромни тапи.

Последните демонстрации пристигнаха ден откакто назначен от държавното управление медиатор изпрати предложения до организациите на фермерите да обсъдят с ръководещата коалиция в страната способи за понижаване на азотните излъчвания.

Посредникът Йохан Ремкес сподели, че вижда договарянията като повратна точка, " излизане от задънената улица дружно ". По думите му, кабинетът го е уверил, че са вероятни взаимни решения.

Някои фермери отхвърлиха назначението на Ремкес за самостоятелен медиатор, защото той е член на дясноцентристката политическа партия на премиера Марк Рюте и някогашен вицепремиер.

Фермерите са несъгласни с задачите на държавното управление за ограничение на излъчванията на азотен оксид и амоняк, което съгласно тях заплашва да унищожи метода им на живот в земеделието и да ги извади от бизнеса.



Правителството счита, че излъчванията на азотен оксид и амоняк, които добитъкът създава, би трябвало да бъдат фрапантно понижени наоколо до естествени зони, които са част от мрежа от предпазени местообитания за застрашени растения и диви животни в Европейски Съюз.

Управляващата коалиция желае да понижи замърсяващите излъчвания с 50 % в цялата страна до 2030 година, наричайки мярката " неминуем преход " за възстановяване на качеството на почвата, въздуха и водата в нация, известна с интензивните си аграрни практики. Провинциалните управляващи бяха призовани да изготвят проекти за понижаване на излъчванията и да отделят спомагателни 24,3 милиарда евро за финансиране на измененията.

Фермерите са на мнение, че са незаслужено атакувани, до момента в който други браншове, като авиацията, строителството и превоза, също способстват за излъчванията и са изправени пред по-маломащабни правила. Те също настояват, че държавното управление не им дава ясна картина за бъдещето им на фона на препоръчаните промени.

По-рано тази година фермерите блокираха автомагистрали с трактори, както и разпределителните центрове на супермаркетите.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР