Нидерландската столица Амстердам забранява пушенето на марихуана в квартала на

...
Нидерландската столица Амстердам забранява пушенето на марихуана в квартала на
Коментари Харесай

Амстердам затяга контрола на червените фенери

Нидерландската столица Амстердам не разрешава пушенето на марихуана в квартала на алените фенери от средата на месец май 2023 година, оповестява БиБиСи.

Целта на мярката е да се подобрят изискванията на живот на локалните поданици, които от дълго време се оплакват, че поради туристите се покачва равнището на престъпността.

Градският съвет също по този начин реши заведенията за хранене и питейните заведения да работят до 2 часа сутринта  в петък и събота, като нови гости няма да се позволяват след 1 ч.

Към този миг продажбата на алкохол в магазините и кафенетата в квартала на алените фенери е противозаконна след 16 ч. от четвъртък до неделя. Предстои обаче съветът да изиска продавачите изцяло да отстранен алкохола от витрините си или най-малко да не бъде на видно място.

Консумацията на алкохол в множеството публични места в Амстердам е неразрешена.

Жриците на любовта до момента работеха до 6 ч. сутринта, само че след новите ограничавания, те би трябвало да затворят прозорците си в 3 ч.

Съгласно настоящите закони в Холандия притежаването, производството или търговията с опиати е престъпно закононарушение. Употребата на опиати от лице над 18-годишна възраст обаче не е закононарушение.

Въпреки че е нелегално да се продават или имат опиати, Холандия има " политика на приемливост ", която разрешава на кафенетата да продават канабис при строги условия. Едно от тези условия включва магазините да не основават неудобства.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР