Нидерландската служба за данъчно разузнаване и разследване (FIOD) отново разследва

...
Нидерландската служба за данъчно разузнаване и разследване (FIOD) отново разследва
Коментари Харесай

Нидерландия разследва финансови измами от България

Нидерландската работа за данъчно разузнаване и следствие (FIOD) още веднъж проверява проведени измами със обществени компенсации от България.

Отделът " Социални компенсации " е получил голям брой сигнали за лица, които непозволено се записват на нидерландски адрес и аплайват за компенсации. Става въпрос за 2000 разнообразни социалноосигурителни номера. Това съобщи Националната осведомителна организация на Нидерландия АНП.

Това се показва в писмо, което държавният секретар по компенсациите и митниците Ауке де Врис е изпратила до Камарата на представителите. През 2013 година беше разкрита българска тайфа, правила по този метод огромни измами със обществени компенсации.

Общественото неодобрение към измамата съгласно някои е асъдействало доста за проведеното гонене на измами, при което десетки хиляди фамилии бяха непозволено упрекнати и в следствие получиха огромни компенсации. Възстановяването от този скандал с компенсации към момента основава главоболия за Де Врис.

По думите ѝ, чиновниците се притесняват да не сгрешат още веднъж. Освен това заради противоречие със законовата и нормативната уредба са били деактивирани системите за предизвестие, целящи идентифициране на заявки, в които нещо може да не е наред.

Службата към момента работи върху въвеждането на нов метод против измами, който ще понижи риска от непозволено разпределяне на надбавки.

В същото време Де Врис предизвестява при тези нови сигнали за машинация, че е допустимо да става дума за лица, които са жертва на корист с персоналните им данни.

Държавният секретар се базира и на неотдавнашния финален отчет от парламентарното следствие на политиката против измамите, който заключава, че в продължение на години държавното управление е било сляпо за хората и закона.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР