Нидерландия стартира с победа участието си на Световното първенство по

...
Нидерландия стартира с победа участието си на Световното първенство по
Коментари Харесай

Нидерландия надви шампиона на Африка в Катар

Нидерландия започва с победа присъединяване си на Световното състезание по футбол в Катар. " Лалетата " изтръгнаха минимална победа с гол в края против превъзхождащия ги тим на Сенегал.

Африканците пропуснаха няколко чисти положения в мача, наложи им се да вършат и насилствени смени поради травми. Сенегал натисна съществено през второто полувреме, само че тъкмо когато се очакваше първенецът на Африка да означи гол, като че ли от нищото Нидерландия поведе. Де Йонг центрира отдалеко, дебютиращият Коди Гакпо изпревари вратаря на Сенегал и съумя да насочи топката с глава в опразнената врата.
-->
След попадението африканците натиснаха своя противник, само че стихийният им напън не докара до резултат. Нещо повече - в последната секунда на добавеното време " лалетата " означиха втори гол. При една контраофанзива Депай стреля, Менди мазета удара му, само че право в краката на Дейви Клаасен, който нямаше по какъв начин да сгреши - 0:2.

С успеха Нидерландия се изравни с Еквадор на първото място в група А. Еквадор победи също с 2:0 Катар в откриващия мач на Мондиала.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР