Нидерландия се присъединява към военна коалиция със съюзници, включително Великобритания,

...
Нидерландия се присъединява към военна коалиция със съюзници, включително Великобритания,
Коментари Харесай

Нидерландия помага за производството на дронове за Украйна

Нидерландия се причислява към военна коалиция със съдружници, в това число Англия, която ще достави на Украйна усъвършенствана технология за дронове и ще ускори нейните нападателни качества във войната против Русия, сподели нидерландският министър на защитата Кася Олонгрен, представена от Ройтерс.

Обещанието от Нидерландия идва в допълнение към изтребители F-16, артилерия, муниции и системи за противовъздушна защита, предоставени или обещани от кралството на Киев.

За Нидерландия това може да докара до спомагателни разноски в допълнение към 2 милиарда евро, планувани към този момент за 2024 година, сподели Олонгрен пред Ройтерс в изявление преди двудневната среща на министрите на защитата на НАТО в Брюксел, започваща в сряда.

" Разбира се, знаем, че дроновете са доста значими в тази война ", сподели Олонгрен. " Ето за какво ние се причисляваме към коалицията за дронове, която Украйна започва дружно с Латвия, дружно с други страни, с цел да сме сигурни, че вършим тъкмо това - да увеличим производството, да използваме най-новите технологии и да осигурим тъкмо това, от което Украйна има потребност. "

Министерството на защитата на Украйна обяви присъединяване на Англия предишния месец.

Дроновете се трансфораха в решаваща част от военновременните тактики, както на Украйна, по този начин и на Русия за разузнаване и поразяване на цели, значително с помощта на релативно ниската им цена.

И двете страни в този момент употребяват хиляди дребни, евтини дронове, в началото основани за невоенна приложимост, с цел да правят наблюдаване и офанзиви на равнище полесражение, като в същото време усилват своите флоти от по-големи далекобойни дронове, които могат да летят доста по-далеч и да носят по-тежки камери или повече експлозиви.

Както Англия, по този начин и Нидерландия към този момент помогнаха на Украйна да построи собствен флот от дронове.

" Новото е, че в този момент формираме тази коалиция. Така че ние свързваме, да кажем, нещата, които вършим настрана, в една коалиция, която ще може да отговори на новите потребности на Украйна, както те виждат развоя на боевете на фронтовата линия. "

Украйна има намерение да създаде хиляди дронове с огромен обхват на деяние, способни да нанасят дълбоки удари в Русия през 2024 година, и към този момент има до 10 компании, които работят по производството, сподели министърът на цифровите технологии на Украйна Михайло Фьодоров в изявление за Ройтерс в понеделник.

Работейки дружно, обединението ще може да отговори на изменящите се военновременни тактики на Киев.

" И мисля, че това ще бъде силата на тази коалиция, да можем да осигурим в доста кратковременен проект това, от което се нуждаят ", сподели тя.

Олонгрен сподели, че Нидерландия ще способства с високотехнологичен опит от комерсиалния бранш, само че отхвърли да даде механически или финансови детайлности.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР