Нидерландецът Воут Пулс от отбора на Бахрейн Викториънс спечели 20-ия

...
Нидерландецът Воут Пулс от отбора на Бахрейн Викториънс спечели 20-ия
Коментари Харесай

Нидерландец спечели XX етап от Обиколката на Испания

Нидерландецът Воут Пулс от тима на Бахрейн Викториънс завоюва 20-ия стадий от колоездачната Обиколка на Испания с заключителен спринт, изпреварвайки белгиецът Ремко Евенпул от Куик Степ.

Етапът беше с дължина 207.8 километра от Манисарес ел Реал до Гуадарама и мина през полупланински релеф, само че приключи с равнинен сектор, предразполагащ към спринтов край. Пулс и Евенпул бяха част от група, която рано-рано се откъсна от главната колона.

20-ият стадий е най-дългият стадий от тазгодишното съревнование, 208 километра хълмисто каране. Въпреки че нито едно от изкачванията не беше над категория 3, колоездачите се изправиха пред 10 качвания преди последните осем километра в днешното трасе. В последното нанагорнище за деня Пулс стартира опити да се откъсне от останалите. на пръв взор изглеждаше, че Евенпул и другите от първата група са се примирили.

Но най-после те откриха сили, с цел да нападат беглеца преди последните километри пред входа на Гуадарама. Пулс обаче беше запазил сила за напълно най-после и направи последна офанзива тъкмо преди последния завой. Той дръпна пред Евенпул и дремя да го победи във финалния спринт. Палйо Санчес (Испания) от тима на Бургос остана на 3-о място, също с времето на спечелилия.

Отборът на Джъмбо Висма пък направи тактиката си през днешния ден по този начин, че съумя да резервира първите три места в генералното класиране. На върха остава Сеп Къс (САЩ) с общо време 74 часа, 23 минути и 42 секунди. На 2-ата позиция е Йонас Вингегор (Дания), който изостава със 17 секунди. Трети е Примож Роглич (Словения) с пасив от 1 минута и 8 секунди.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР