Niantic работи по нова игра с добавена реалност във вселената

...
Niantic работи по нова игра с добавена реалност във вселената
Коментари Харесай

Niantic прави Harry Potter AR ига в духа на Pokémon Go

Niantic работи по нова игра с добавена действителност във вселената на Harry Potter. Мобилното заглавие ще бъде създадено по лиценз на Warner Bros. Interactive и благодарение на новото студио Portkey Games.

Играта се чака през 2018 година

Предишната игра на Niantic е небезизвестната Pokémon Go , която бе огромен шлагер за Android и iOS. Тя бе свалена над 752 милиона пъти и донесе 1.2 милиарда $. На собствен ред Pokémon Go бе въодушевена от предната игра на студиото Ingress – един от първите AR шлагери на мобилния пазар.

С голямата си известност, вселената на Harry Potter може да се окаже идната огромна стъпка напред. Историята на игрите по нея стартира още по времето на излизането на първия филм през 2001 година Там се редуваха най-вече посредствени заглавия с едно-две приятни изключения като ролевите игри за Game Boy Color и Harry Potter and the Deathly Hallows за PS3 и Xbox 360. В последно време обаче, гейминг деянията на известния непълнолетен вълшебник са сведени до няколко LEGO игри, тъй че ново заглавие с евентуално огромна публика може да раздвижи духовете.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР