НФСБ са готови да подадат сигнал до антикорупционната комисия за

...
НФСБ са готови да подадат сигнал до антикорупционната комисия за
Коментари Харесай

Имотната сага продължава - от НФСБ готови с нов сигнал за къща на министър

НФСБ са подготвени да подадат сигнал до антикорупционната комисия за министър, който живее в непознат парцел, без да го е заявил. Това съобщи водачът на партията Валери Симеонов и сподели фотоси на парцела, без да уточни името на министъра. Часове по-късно министърът на туризма Николина Ангелкова изясни пред медиите, че въпросната къща е на родителите на брачна половинка й. И че за следващ път е принудена да дава отговор на лъжи и непроверени обстоятелства.

Антикорупционната комисия да ревизира за какво министър не е заявил, че живее в парцел в Бистрица, и на кого принадлежи къщата. Това изиска Валери Симеонов.
Валери Симеонов - Обединени патриоти, ръководител на НФСБ: Аз задочно се обърнах към министър-председателя да си прегледа министрите. Действащ министър с много крупни парцели три огромни жилището в София, се оказва, че не живее там. Оказва се, че живее някъде другаде, а по закон е задължен да го заявява. Става въпрос за парцел 2,5 декара със застроена първокласна къща на три етажа.
Симеонов отхвърли да заяви името на министъра.
Валери Симеонов - Обединени патриоти, ръководител на НФСБ: На мен ми подават анонимни източници информация на парче. Не съм загатнал Николина Ангелкова.
Министърът на туризма отговори, че живее в апартамент, разказан в нейната декларация. И ясно е показала всичко, което има.
Николина Ангелкова - министър на туризма: Много ми е обидно. Отново съм принудена да изяснявам лъжи, внушения и непроверени обстоятелства от някогашен вицепремиер. Мога да потвърдя всеки един лев от всичко, което владея. Къща нямам на никое място - нито в София, нито на територията на България, нито отвън България.
Ангелкова изясни, че фотосите в обществените мрежи са на къща на родственици, в която е била на посетители.
Николина Ангелкова - министър на туризма: Не считам, че това е неправилно или закононарушение. Къщата е благосъстоятелност на родителите на моя брачен партньор от 2006-та година, доста преди да го видя и на фотография. Приемах всичко с възприятие за комизъм и тази неразбираема за мен фиксация също, само че това несъмнено почва да ме безпокои.
Ангелкова прикани проверяващите да си свършат работата, с цел да се приказва с обстоятелства, а не с внушения.
 Валери Симеонов с ново разобличаване за парцел на Ангелкова в Драгалевци Валери Симеонов с ново разобличаване за парцел на Ангелкова в Драгалевци
Скандалът с жилищата на властта не стихва. Валери Симеонов излезе с ново разобличаване за нов министерски парцел - този път в Драгалевци на министъра н...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР