Незрящите хора, които живеят в район Младост, се радват на

...
Незрящите хора, които живеят в район Младост, се радват на
Коментари Харесай

Незрящите варненци ще имат по-достъпна среда, благодарят на Общината

 Незрящите хора, които живеят в регион " Младост ", се радват на почналите поправки и облагородяването на средата, което ще я направи по-безопасна и налична за тях, научи Varna24.bg .

В писмо до медията ни Мая Шиячка, член на Съюза на слепите във Варна, показва признателност за наша обява, с която преди време алармирахме за проблемите на хората с повредено зрение, както и признателност към Община Варна и районното кметство " Младост " за подхванатите дейности. Ето какво споделя варненката:

" На 30.05.2019 година публикувахте публикация по мое писмо със заглавие: " Незрящите хора във Варна упорстват за по-достъпна среда ". Ставаше въпрос за построяването на наличен маршрут в жк. " Трошево " (р-н Младост). В момента се построява този маршрут. Ремонтът стартира преди една седмица и би трябвало да завърши преди изборите. Може би идната седмица ще бъде готово.

Настоявам да се означи, че след вашата обява и положителната воля на локалната администрация се работи за облекчение изискванията на живот на незрящите хора във Варна. Нужно е обаче да има тактилна настилка, по този начин нужна за нас незрящите. Това, което Общината прави сега е едно малко достижение в битката и отстояването на правата на незрящите в града. Потвърждение, че въпреки всичко се срещат и положителни хора, които почитат нас и проблемите ни.

Специално желая да благодаря на Община Варна в лицето на инж. Тихомир Тимов, инж. Петър Гърбузов, проектанти и целият екип от експерти, с помощта на които можа това да се случи. Това е един нов образ на дребна част от район  " Младост ". Ще бъде улеснение и за жителите от региона и за учениците от училище " Добри Чинтулов ". Още веднъж изричам признателност от името на членовете на Съюза на слепите Варна ".
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР