Незначително са намалели случаите на хулигански прояви през последните четири

...
Незначително са намалели случаите на хулигански прояви през последните четири
Коментари Харесай

Случаите на хулиганство са намалели незначително през последните месеци

Незначително са намалели случаите на хулигански прояви през последните четири месеца в страната. Това се схваща от писмен отговор на вътрешния министър Валентин Радев до депутата от Движение за права и свободи Ахмед Ахмедов. За интервала от края на март доникъде на юли са регистрирани 549 случаи на безчинство, което било с 0.4 % по-малко в съпоставяне със същия интервал на предходната година.

Намалели са и тежките и междинни умишлени телесни повреди надлежно с 6.3 % и 0.7 %.

Разпределението на записаните хулигански прояви по градове отрежда първо място на София като безусловно число с 128 случая (1 461 264 души е популацията на столицата, съгласно последните данни на ГРАО - бел.ред.), следвана от Варна с 56 (с 511 122 поданици в областта), Бургас с 41 (с 459 845 поданици в областта) и Стара Загора с 29 (в региона по последни данни живеят 367 440 души).

Според полицейската статистика, предоставена от Радев, по Указа за битка с дребното безчинство за регистрирани 364 противоправни прояви. Като безспорна стойност най-вече те са в София - 121 (1 461 264 души е популацията на столицата, съгласно последните данни на ГРАО - бел.ред.), следвана от Разград с 36 (с население от 172 304 души в Разградска област), Велико Търново (с население от 263 835 във Великотърновска област) и Стара Загора (в региона по последни данни живеят 367 440 души) с по 28 и Варна със 17 (с 511 122 поданици в областта).

Статистиката е направена няколко дни след двата последни случая на нападателно държание в София, когато бяха нападнати две дами, работещи като нотариуси, и журналиста от Българска национална телевизия Иво Никодимов. Тогава вътрешният министър съобщи, че е сюрпризиран от случаите на експанзия и свика среща с началниците на районните ръководства в София. Шефът на основна дирекция " Национална полиция " в Министерство на вътрешните работи Христо Терзийски пък разгласи тогава, че нито има потребност, нито опция за повече служители на реда в София, много били в " новия град " на морето (Слънчев бряг, Несебър и Свети Влас - бел.ред.). Повече четете тук.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР