Независимо от усложнената обстановка и спада на приходите от различни

...
Независимо от усложнената обстановка и спада на приходите от различни
Коментари Харесай

София не обмисля вечерен час, собствениците на заведения искат компенсации

Независимо от усложнената конюнктура и спада на приходите от разнообразни действия не се обмисля повдигане на налозите в София следващата година, заяви заместник-кметът на София Дончо Барбалов.

Преди дни Общинският съвет одобри втората актуализация на столичния бюджет за годината. Приходната част на бюджета се понижава с близо 18 млн. лева, като надлежно това се отразява и на плануваните от Общината разноски. С актуализацията се планува 5 млн. лева да бъдат ориентирани в помощ на един от най-засегнатите браншове от COVID-19 в столицата – превозът. 1.2 млн. лева отиват за осветяване и маркировки. В финансовата стратегия са планувани средства и за построяването на три детски градини, като изключим осемте, по които към този момент работата тече. Парите за превоза ще бъдат пренасочени от плануваните за строителството на детски градини и учебни заведения, защото за тяхната реализация Столична община получи държавни средства с решение на Министерски съвет.

Барбалов изясни, че има закъснение от проекта за приходите на столицата от няколко милиона лв., тъй като още по време на изключителното състояние през март, април и май общината опрости редица наеми и такси на бизнеса за да резервира работните места. По думите му за благополучие главната част от приходите на общинската хазна идват от налози върху имуществото, т.е. приходната част не се въздейства от цикличността в стопанската система.

Не се обмисля въвеждане на вечерен час за столицата, увери още зам.-кметът. Засега единствената мярка е затварянето на нощните заведения за 14 дни. "Ако излезем от алената зона като регионален град, няма да се постановат други ограничения ", разясни Барбалов.

Собствениците на заведенията са недоволни от затварянето на нощните клубове. Съпредседателят на Сдружението на заведенията в България Лъчезар Захариев е на мнение, че отношението по отношение на ресторантьорския отрасъл е дискриминационно. Той не има вяра, че след две седмици заведенията ще отворят, по-скоро чака, че ще бъдат затворени и други сегменти на бизнеса.

Браншът наложително ще упорства за отплата от страна на страната. Ние няма да допуснем нашия бизнес да бъде демонизиран за сметка на останалите, акцентира Захариев. Той загатна и подготвеност за митинги. Ако не се откри съответно решение, бизнесът ще изиска оставката на тези, които ги затварят, а точно – кметовете.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР