Независимо от продължаващия търговски спор между Китай и САЩ най-голямата

...
Независимо от продължаващия търговски спор между Китай и САЩ най-голямата
Коментари Харесай

Старбъкс и „Алибаба ще работят заедно на фона на търговския конфликт между САЩ и Китай

Независимо от продължаващия търговски спор сред Китай и Съединени американски щати най-голямата американска верига за кафе „ Старбъкс " разгласи тази седмица началото на стратегическо партньорство с китайския интернет колос „ Алибаба ", заяви bulgarian.cri.cn.

Част от договорката планува „ Алибаба " да сътвори мрежа за експресна доставка и система за онлайн заплащане особено за „ Старбъкс " в Китай. За да подчертае идентичността си като американска компания, дълго време „ Старбъкс " не ползваше китайски услуги за интернет разплащания, а разчиташе на мобилното приложение на „ Епъл ".

През последните години обаче тя предприе редица стъпки да се приспособява към условията на китайските си клиенти, в това число като стартира да предлага китайски чай и лунни сладки. Неотдавна изпълнителният шеф на „ Старбъкс " Хауърд Шулц съобщи, че Китай ще задмине Съединени американски щати и Европа като най-голяма пазар. От компанията също по този начин показаха терзания от продължаващите търговски търкания сред Пекин и Вашингтон, предупреждавайки, че те могат да навредят на китайския ѝ бизнес.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР