Независимо от какво са предизвикани, понякога изглежда, че мрачните мисли

...
Независимо от какво са предизвикани, понякога изглежда, че мрачните мисли
Коментари Харесай

Можете да победите мрачното настроение с тези 5 психологически трика

Независимо от какво са провокирани, от време на време наподобява, че мрачните мисли просто не излизат от главата ни. Облачното време и купищата нерешени проблеми оказват помощ на неприятното въодушевление да ни оплете в клопката си. А то с нищо не оказва помощ за решение на проблемите. Ето няколко метода да се оправим с него, според от обстановката.

Две минути разпръскване

Много от нас зациклят с часове, като проиграват още веднъж и още веднъж неприятни подиуми, случили се преди дни, седмици или даже месеци. Когато разстройващият филм стартира да се прожектира в мозъка ви, използвайте техники за разпръскване, които ще понижат интензивността и честотата му. Проучванията демонстрират, че даже две минути разпръскване (колкото за една кръстословица или бърза игра) са задоволителни, с цел да се прекъсне тревожната мисъл и да се усъвършенства настроението.

Ще си спомняте ли това след една година?

Докато препускаме през натоварения делник, дребни дразнения като надписана сметка за телефон, негоден апарат или проблем с паркирането, се преувеличават неведнъж и убиват настроението ни. За да го възстановите, пробвайте да погледнете нещата в вероятност и да видите огромната картина. Незаменим инструмент в тази ситуация е следният къс въпрос: Ще си спомняте ли това след една година? Ако не, не си коства да се ядосвате. За да се балансират настроението още повече, се пробвайте да си припомните 5 значими неща, за които сте признателни

Направете проект

Нерешените задания носят със себе си паника подтиснатост. Не е нужно да извършите всяка една от тях, с цел да се почувствате по-добре. Изследвания са открили, че даже да си изработите проект за справяне със дилемите е задоволително за унищожаване на психологичното напрежение и възстановяване на настроението. Решете по кое време ще се заемете със задачата, сложете увещание на телефона си или свършете дребна част от работата, и да вижте по какъв начин ще се почувствате по-добре.

Съсредоточете се върху нещата, които са във ваши ръце

Може да се притеснявате за идното съревнование, презентация или значим изпит с дни и даже седмици по-рано. За да се измъкнете от тази фиксация, се концентрирайте върху нещата, които са във ваш надзор. Засилете тренировките, създайте си поддръжка измежду сътрудниците си, като оценявате и поощряване на работата им (което ще ги направи по-склонни да поддържат вашите усилия), или си направете обстоен проект за учене, което ще понижи страха от неуспех и неприятните настроения, които вървят с него. И най-важното: не забравяйте, че едно показване не дефинира вашата стойност.

Обадете се на другар

Случва се по този начин да ни завърти животът, че да пренебрегнем прочувствените и обществени потребности, които имаме, и да започнeм да се усещаме изолирани от хората към нас. За се справите с това възприятие, обадете се на някой непосредствен човек или си починете и поиграйте с домашния си любим. Изследвания са открили, че даже късите диалози с познати могат да подобрят настроението ни.

Източник: obekti.bg
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР