Независимо какво си постигнал, независимо колко къщи притежаваш, независимо колко

...
Независимо какво си постигнал, независимо колко къщи притежаваш, независимо колко
Коментари Харесай

Хората обикновено постигат забележителни неща, ако са изправени с гръб към стената - РОБИН ШАРМА

Независимо какво си постигнал, без значение какъв брой къщи притежаваш, без значение какъв брой коли са паркирани пред дома ти, качеството на твоя живот се свежда до качеството на приноса ти.

За да промениш трагично качеството на живота си, би трябвало да изградиш нова вероятност за наличието си тук на Земята. Трябва да осъзнаеш, че ти е писано да напуснеш света без нищо, тъкмо както си влезнал в него без нищо. След като това е неизбежно, може да има единствено една същинска причина за наличието ти тук – да даваш от себе си и да допринасяш с нещо за другите.

Само в случай че овладееш изкуството да обичаш себе си, можеш фактически да обичаш другите. Само в случай че отвориш личното си сърце, можеш да докоснеш сърцата на другите. Когато се чувстваш центриран и жив, имаш доста по-голям късмет да бъдеш по-добър човек.

Живеем в доста комплициран свят. В него доминира негативността и мнозина в нашето общество плават като кораби без кормило, а изморените им души търсят фар, с цел да не се разбият в скалистия бряг.

В нашето общество доста постоянно възприемаме незнанието като уязвимост. Но тези, които не крият, че им липсва знание и търсят учители, намират пътя към просветлението преди всички други.

Как би могъл някой да ръководи цяла корпорация, в случай че не може да ръководи самия себе си? Как би могъл да се грижиш за фамилията си, в случай че не си се научил да се грижиш за себе си? Как въобще би могъл да правиш положително, в случай че самият ти не се чувстваш добре?

Приятелите внасят в живота комизъм, обаяние и хубост. Едва ли има нещо по-подмладяващо от това да се смееш до пристъп с някой остарял другар. Приятелите те връщат на земята, в случай че те обхване прекомерно блаженство. Приятелите те карат да се засмееш, в случай че започнеш да се мислиш за доста значим. Добрите другари постоянно ще ти оказват помощ, в случай че животът те изправи пред следващата компликация и нещата наподобяват по-лоши, в сравнение с са в действителност.

Когато си поставиш цел, животът става прелестен. Светът ти става по-богат, по-приятен и по-магически. Всеки, който желае да усъвършенства качеството на външния и вътрешния си свят, няма да сбърка, в случай че вземе лист хартия и запише на него задачите си в живота. В мига, в който го направи, ще се задействат естествени сили, които почват да трансформират фантазиите в действителност.

Повечето хора желаят да се усещат по-добре, да имат повече сила и да получават по-голямо задоволство. Въпреки това, в случай че ги попиташ какво тъкмо желаят, те нямат отговор. Променяш живота си сега, в който си поставиш цели.

Хората нормално реализират забележителни неща, в случай че са изправени с тил към стената и са принудени да потърсят сили в извора на своя човешкия капацитет.

Изгарящата пристрастеност е най-мощното гориво за фантазиите ти. Тук, в нашето общество, ние сме изгубили тази пристрастеност. Ние не вършим нещата, тъй като обичаме да ги вършим. Правим ги, тъй като считаме, че би трябвало да ги вършим. Това е рецепта за злощастие. Не приказвам за сантименталната пристрастеност, въпреки тя също да е нужна съставна част за сполучливото, въодушевено битие. Онова, за което приказвам, е пристрастеността за живот. Изпитай още веднъж насладата всяка заран да се будиш с сила и очакване. Вдъхни огъня на пристрастеността във всичко, което правиш. Бързо ще пожънеш огромни материални и духовни награди.

Винаги помни, че това, което се намира зад теб, и това, което се намира пред теб, е нищо спрямо това, което се намира вътре в теб.

Из „ Монахът, който продаде своето ферари “

Робин Шарма е създател на повече от 10 бестселъра на тематика водачество и личностно израстване, издадени на близо 70 езика. Сред тях са „ Монахът, който продаде своето Ферари “, „ Лидерът, който нямаше купа “ и други

Днес той съветва международни компании като Microsoft , GE , NIKE , FedEx , IBM , както и институции като НАСА и Университета Йейл и други по какъв начин непрестанно да усъвършенстват своята активност и резултати.

Източник: chetilishte.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР