Независимо как ще завършат изслушванията в Камарата на представителите за

...
Независимо как ще завършат изслушванията в Камарата на представителите за
Коментари Харесай

Американци от украински произход: Украйна е жертва на битката за импийчмънта на Тръмп

Независимо по какъв начин ще завършат чуванията в Камарата на представителите за импийчмънт на президента Доналд Тръмп, някои американци от украински генезис считат, че родината на предците им към този момент е станала неволна жертва на бурната американска политика.

" Смятам, че Украйна е нещо като жертва в този случай, тъй като съгласно мен политиците й са били принудени да създадат нещо, което не в същински интерес на Украйна ", сподели 63-годишният Игор Ярмак, механик от Ню Йорк, който преди е дал своя вот за републиканците, само че не харесва Тръмп.

Разследването за това, дали Тръмп е злоупотребил с външната политика на Съединени американски щати, с цел да изиска от Украйна да проверява негов вътрешнополитически конкурент, навлиза през днешния ден в решаваща фаза, когато в Конгреса ще се състои първото обществено и излъчено по малкия екран чуване, и ще бъдат разпитани очевидци.

Други измежду близо един милион американци от украински генезис, живеещи в Съединени американски щати, показаха също оскърбление от въвличането на Украйна, мощно подвластна от непозната помощ и протекция против Русия, в разногласията за импийчмънт.

" Още един път Украйна е в светлините на прожекторите поради основното й разположение в Източна Европа и чувствам, че това се употребява от политическите сили за личната им полза ", сподели Пол Яблонски, който има дребен бизнес и е ръководител на Центъра на общността на американците от украински генезис в Минеаполис, щата Минесота.

Разследването се организира три години от началото на нетрадиционно ръководство на Тръмп, и в миг, когато демократите и републиканците на Тръмп се готвят за жестока предизборна борба.

Демократите проверяват дали има съображение Тръмп да бъде подложен на импийчмънт поради настояването му от 25 юли т.г. в телефонен диалог с украинския президент Володимир Зеленски, последният да проверява някогашния вицепрезидент Джо Байдън, главен политически противник на Тръмп за изборите през 2020 година

Този телефонен диалог накара един изобличител да подаде тъжба, въз основа на която демократите започнаха следствие за това, дали Тръмп е злоупотребил с пълномощията си, като е забавил даването на близо 400 млн. $ помощ в областта на сигурността за Украйна, с цел да окаже напън на уязвимия американски съдружник.

" Наистина (това) е обезсърчаващо, в случай че се окаже, че президентът Тръмп е употребявал персоналното си въздействие като президент за напредване на политическите си упоритости за идващите избори ", сподели 59-годишният Яблонски, който счита себе си за самостоятелен и показва политическо единодушие с Тръмп по разнообразни въпроси, в това число търговията.

Има огромни общности на американци с украински генезис в Пенсилвания и Минесота, които се считат за оспорвани щати в президентските избори идната година.

" Тръмп притиска и упражнява напън върху Украйна, с цел да изнудва и изтезава една към момента неукрепнала народна власт. Това не се поддава на пояснение ", сподели Уляна Мазуркевич, от региона на Филаделфия, която има личен бизнес и е демократка, само че отхвърля да разкрие възрастта си.

Украинският президент Зеленски, комедиен артист, и сходно на Тръмп, новопостъпил в политиката, завоюва зашеметяваща изборна победа през април, като даде обещание на гласоподавателите да постави завършек на спора с подкрепяните от Русия сили в Донбас, лишил живота на 13 000 души.

Той трудно балансира в дипломатическите си старания да поддържа положителни връзки и с двете политически сили в Съединени американски щати, на чиято двупартийна поддръжка Украйна разчита за помощ и дипломатическа поддръжка против Русия след анексията на Крим през 2014 година

" Той може би наподобява като слаб водач, тъй като се опитваше да извършва желанията на Тръмп или се опитваше да избегне да ги извършва ", сподели Ирина Медвинская, американска гражданка родена в Киев и емигрирала в Съединени американски щати на 15-годишна възраст.

Но Медвинская, която е демократка, изрази вяра, че Украйна може да изиграе историческа роля, в случай че Тръмп в действителност бъде подложен на процедура за импийчмънт и бъде отхвърлен от служба.

" Ако това стане неговия край, ще съм доста горда от родината си ", добави тя. /БТА
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР