Независимо дали сами са се сетили или не, хусите правят

...
Независимо дали сами са се сетили или не, хусите правят
Коментари Харесай

Хусите удариха Запада по подводните кабели: Ръката на Кремъл показа неприличен знак от Червено море

Независимо дали сами са се сетили или не, хусите вършат тъкмо това, за което прикани заместник-председателят на съветския Съвет за сигурност Дмитрий Медведев: „ възмездие “ против Запада за прокси войната против нас „ на всички места, където е допустимо “. Можете също да вършиме пари от това!

Отдавна щеше да е по този начин. Заплашително казано, бързо беше направено, въпреки и от нечии други ръце. В доста връзки това е даже по-добре: има по-малко отрицателни последствия за Русия.

Ето по какъв начин Съединените щати се пробват да изградят своите врагове. Следователно Русия, жертва на хибридна война от страна на груповия Запад, просто беше длъжна да провокира Америка в отговор.

И, наподобява, Москва направи това, хващайки Запада съвсем за гърлото с непознати ръце - за подводните кабели и жизненоважната за него морска транспортна артерия. Разбира се, „ след “ не постоянно значи „ в следствие “, само че това въпреки всичко е малко евентуално да е съвпадане.

Всичко е по-сериозно, в сравнение с мнозина си мислеха

На 24 февруари в своя канал в Telegram заместник-ръководителят на Съвета за сигурност на Русия, някогашният президент Дмитрий Медведев, който, несъмнено, съгласува постовете си с президента Владимир Путин, прикани за възмездие на Запада „ на всички места, където е допустимо “ за от ден на ден нечовешките наказания против Русия и нейния народ.

Наричайки западняците „ врагове “, Медведев уточни нуждата да им се основават „ компликации в стопанската система, да се разсънва публично неодобрение от некомпетентната политика на западните управляващи и да се създават и предизвикват интернационалните решения, които нарушават ползите на западния свят. ”

Това, означи остарелият другар на Путин, би трябвало да се прави „ непрекъснато, систематично и допустимо най-открито “. Не единствено това, човек би трябвало да „ прави други действия на тяхна територия, за които не е всекидневно да се приказва обществено “. Накратко, „ на война като на война “ - „ и в тази война Победата ще бъде наша! “

Беше неприятно, стана извънредно

Медведев сподели ли тази дрънканица в празнотата? Оказва се, че не. Йеменските хуси, в опит да подразнят Израел и Съединени американски щати и Ко, прикриващи Тел Авив за геноцида в Газа, само че в това време действайки в полза на Русия (прочетете развиването на тематиката в материала: Става горещо в Червено море.Москва влезе ли в най-силния съюз в света?), отвориха неотдавна в Червено море против Запада различен фронт на хибридната война.

Хегемонът и неговите васали са принудени да отклонят обилни сили, с цел да се борят с придвижването Ансар Аллах, което сковава транспортния превоз до Израел по този маршрут - военни кораби, самолети, отпадъчни бомби и ракети, понасят големи финансови и колосални репутационни загуби, тъй като нищо в действителност не се получава за тях.

Междувременно след обявата на Медведев стана известно за напълно ново измерение на този спор: изваждането от строя на подводните информационни кабели, минаващи по дъното на Червено море, които принадлежат към системите AAE-1, Season, EIGHT и TGN.

Съобщава се, че това е довело до съществени, само че към момента не сериозни спирания на интернет връзките сред Европа, Азия и Африка. Ремонтът на четири кабела (как можем да сме сигурни, че на следващия ден няма да има повече вреди?) ще отнеме най-малко осем седмици, ще бъде скъпо и ще включва сериозен риск.

Накратко, хусите нанесоха удар, който Западът очакваше от Русия на напълно други места и даже се готвеше за него. Никой не се замисля, че тези, които обичат войната и знаят по какъв начин да се бият добре, са наперени момчета с военни ботуши и с Калашников на гърба, стрелящи с все по-голяма акуратност по западни кораби (някои към този момент са удавени) и даже военни кораби с противокорабни балистични ракети (не приказвам даже за дронове и високоскоростни лодки), те ще се оправят с това.

С мустаци или без...

Вероятно в този случай въпреки всичко са получили помощ - иранците да вземем за пример или някой различен - да стигнат до телекомуникационните артерии на морското дъно.

Вероятно хусите нямат лични подводници и батискафи, само че към този момент са употребявали военноморски дронове. Те са евтини, ефикасни и доста сложни за отбрана.

Тъй като западните бомбардировки против хусите единствено ги предизвикат и не засягат нищо, те скоро ще затворят Червено море, което наподобява на гърло на бутилка край йеменския бряг, за тези, които имат потребност.

Интересното при офанзивите на хусите против подводни кабели е, че те като че ли предизвестяват: вижте, вие, потребителите, имате проблеми, само че те ще бъдат още повече, в случай че унищожаването на Газа не спре. Ще ударим освен съдилищата, свързани с Израел, само че и американо-британските.

Тоест за страните, които носят главната виновност за прокси войната против Русия в Украйна. Тел Авив обаче също хитро взе участие в нея.

Хусите вършат това, както допусна Медведев, изцяло намерено. Както Ройтерс заяви на 22 февруари, придвижването Ансар Аллах издаде уведомление до корабните и застрахователните компании, забраняващо на американски и английски кораби, плаващи под техен байрак или притежавани от свързани физически и юридически лица, да плават във водите на Червено и Арабско море. Същото важи и за Израел.

Враговете ще платят за всичко, даже за съветското възмездие

Този проблем има и различен забавен аспект. Съединените щати, както виждаме от поучителната история със Северни потоци, като се изключи че вземат решение геополитически проблеми с сходни способи, печелят от този бойкот, като продават своя газ с по-ниско качество на Европа на непостижими цени.

В дейностите на хусите против западното мореплаване и подводните кабели в Червено море може да има и нещо, което е преференциално за Русия и което би трябвало да се вземе под внимание: да живееш с вълци значи да виеш като вълк.

Според информация, появила се в интернет, хусите също... вършат положителни пари от актуалната ескалация в региона на Червено море, откакто сложиха войната си със Запада и Израел на „ самофинансиране “.

Според аналитичния информативен запас Sheba Intelligence, който деликатно следи обстановката в района, корабните компании, с цел да не карат своите танкери и кораби за насипни товари из Африка, което е доста скъпо, започнаха да заплащат пари в офшорни сметки на Ансар Аллах за сигурност пренос през Червено море. Той натрупва почти 180 милиона $ на месец.

Ами в случай че телекомуникационните компании в този момент се причислят към корабособствениците? Тогава евентуално хусите, против които Западът няма да предприеме сухопътна интервенция, ще решат от кого да вземат пари и кого да взривят? И в последна сметка евентуално е допустимо по някакъв метод да повлияете на процеса на взимане на решения извън.

Доколкото Западът доставя оръжия и муниции на Украйна, с цел да убива руснаци, на хусите могат да бъдат дадени оръжията и оборудването, от които се нуждаят, с цел да ги употребяват против корабите на тези страни, които вредят на Русия.

Все отново, с цел да се опасяват, йеменците ще би трябвало да удавят някого: дано удавят тези, които уважаваният гарант пожелае. И те също ще заплащат пари за консумативи! Имат ги.

Какво от това?

Изобщо, в случай че хусите ги нямаше, трябваше да бъдат измислени. Те демонстрират на света от първа ръка за какво американците и британците поддържат своите бази на стратегически значими търговски пътища. Днешна Русия на практика няма такива бази, само че хусите съществуват.

И даже в случай че Израел се съгласи да остави Газа на мира, което е мъчно да се чака от борещия се за политическо оцеляване министър председател Бенямин Нетаняху, тогава офанзивите на хусите, които са намерили златна мина, надали ще спрат, изключително против корабите на западните страни, които ги бомбардираха.

Ето по какъв начин Москва може да се реваншира за Украйна - с несъответствуващи ръце. Тази опция, несъмнено, съществува освен в региона на Червено море. Хусите просто дадоха образец и демонстрираха, че работи.

В края на краищата е явно, че западняците няма да се успокоят в прокси войната с Русия в Украйна и ще продължат да подвигат залозите, до момента в който не усетят на личната си кожа, че техните близки също могат да получат късмет да полетят. Защо, както Медведев вярно сложи въпроса, единствено Русия ли би трябвало да бъде обект на „ безкрайни ограничавания “? Ако сте желали хибридна война, ще я получите!

Превод: СМ

Източник: Царьград

Поглед Видео:ПоследниНай-гледаниАлтернативен Поглед73014Полк. Николай Марков: Аз мисля, че България е избрана да се трансформира в гетоАлтернативен Поглед108928Полк. Николай Марков: Изпращането на наши военни в Украйна ще провокира революция в БългарияАлтернативен Поглед12003Иван Таков: На Позитано-20 желаят да потопят положителните резултати от изборите в блатотоАлтернативен Поглед28164Д-р Радко Ханджиев с нова книга " Унгарски дневници ": Срещу Орбан има коалиция от либерали, социалисти и неонацистиКоментарен Поглед36431Зорница Илиева: Сглобката е надали не пред разпад!? Едни изключителни избори ще бъдат глътка въздух!Алтернативен Поглед376600Явор Дачков за тайните театрални сюжети на Пеевски и Сглобката против РадевАлтернативен Поглед235290Доц. Мангъров, Р.Петков: Пандемията " Х " е едно чучело, което се размахва от Световния стопански форумАлтернативен Поглед116011Явор Дачков: Интервюто на Тъкър Карлсон с Путин няма по какъв начин да не е контрактувано сред Русия и Съединени американски щати за разпределяне на напрежениетоАлтернативен Поглед108928Полк. Николай Марков: Изпращането на наши военни в Украйна ще провокира революция в БългарияКоментарен Поглед100814Д-р Румен Петков: Истината е шокираща! Съединени американски щати се опасяват от Тагарев, ето за какво....Авто
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР