Независимо дали искате да купите икона за себе си или

...
Независимо дали искате да купите икона за себе си или
Коментари Харесай

Как да избираме икони

Независимо дали желаете да купите икона за себе си или за подарък, би трябвало да се съобразите с това, какво покровителства съответният светец, изобразен върху иконата.

Християнският знак може да послужи като благопожелание и да помогне на съответния човек.

Иконите са изображение на светци, които покровителстват избрани групи от хора и или избрани аспекти от живота.

Така да вземем за пример, в случай че желаете да подарите икона на банкер, би трябвало да изберете такава, на която е изобразен Свети Николай Чудотворец, тъй като той се счита за настойник на банкерите и моряците.

 Свети Никола

Освен като подарък икона може да купим и за дома си, като се съобразим с това, какво покровителства светецът, изобразен на нея.

За здраве и дълголетие

Светците, които покровителстват здравето и оздравяването в християнството, са Свети Йоан Кръстител, Свети Пророк Илия, Свети Киприан и Юстина, Свети Антон и Свети Свети Безсребърници Козма и Дамян. Ако желаете здраве, би трябвало да изберете икона на един от тези светци и да я поставите в дома си.

За дома, фамилията и децата

Ако желаете домът, фамилията и децата ви да бъдат закриляни, би трябвало да изберете икона на Света Богородица, Свети Мина, Свети Архангел Михаил, Света Петка и Свети Стилиян, тъй като тези светци покровителстват сплотеността и цялостта на фамилния дух.

 Света Ана

За бременност и раждане

Светците, които покровителстват забременяването и лесното раждане, са Света Анна, Свети Свети Безсребърници Козма и Дамян, Света Мъченица Варвара, Преподобна Доминика, Света Екатерина и Света Марина. Можете да си купите икона на един от тези светци, с цел да ви оказват помощ при бременността и раждането.

За обич и женитба

Свети Лазар е настойникът на женитбата и се има вяра, че той насочва девойките към верния и бъдещия им брачен партньор. Светиците Вяра, Надежда, Любов и майка им София оказват помощ при откриването на огромната обич.

За обучение

Вярва се, че икона на светите братя Кирил и Методий оказва помощ при образование, обвързвано с езика и културата. Икона на свети Седмочисленици покровителства силата на духа, а икона на Света Екатерина и Блажени Серафим носят триумф на изпити.

Източник: sanovnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР