Независимо, че подкрепяте идеите на екстремистки организации, се радваме, че

...
Независимо, че подкрепяте идеите на екстремистки организации, се радваме, че
Коментари Харесай

Трети ден избори в Русия: Медведев предупреди, че протестиращите ще бъдат приети за предатели

" Независимо, че подкрепяте концепциите на екстремистки организации, се радваме, че ще гласувате в Москва ", получили на телефоните си хора, за които се счита, че се готвят за митинги
Трети ден на президентските избори в Русия. Днес гласоподават и съветските жители, които живеят у нас. По време на гласуването в съветското посолство пред постройката е проведен и митинг.

Протести се чакат и в Русия. За през днешния ден съперниците на Владимир Путин приготвят демонстрации по апела на вдовицата на опозиционния водач Алексей Навални.

Очаква се тъкмо в 12 часа критици на съветския президент да се съберат пред изборните секции, с цел да гласоподават. Призивът на Юлия Навалная бе да пуснат невалидни бюлетини или да поддържат някои от съперниците на Владимир Путин. 

Бившият съветски президент Дмитрий Медведев съобщи през вчерашния ден, че протестиращите, които са се пробвали да подпалят изборни секции и да заливат урните с багра, са " предатели ", които оказват помощ на враговете на страната, предадоха Ройтерс и Българска телеграфна агенция. 

" Това е директна помощ за тези дегенерати, които обстрелват нашите градове през днешния ден ", съобщи той в обява в Телеграм, имайки поради украинските офанзиви. 



ДПА заяви, че съветски жители, вероятно планиращи да стачкуват по време на президентските избори, са получили предизвестия по мобилните си телефони. 

Агенцията добавя, че опозиционно настроени медии като " Медуза " са разгласили екранни фотоси на получени през днешния ден от консуматори в столицата известия, гласящи: " Независимо, че подкрепяте концепциите на екстремистки организации, се радваме, че ще гласувате в Москва ". Все още не се знае кой е изпратил известията по обществените мрежи " Телеграм " и " Сигнал ", както и по какъв начин е осъществен подборът на получателите.

Руските управляващи към този момент заплашиха, че ще преследват участниците, като настояват, че акцията има " белези на екстремистка активност ". Изолирани митинги бяха следени по време на първия ден от вота. На някои секции мъже и дами изсипваха багра в урните и даже запалваха дребни огньове. Бяха осъществени няколко ареста. 

Президентските избори, които не престават до довечера, са одобрявани в чужбина и от някои елементи на съветското общество за изцяло недемократични и целящи да потвърдят властта на президента Владимир Путин по време на войната против Украйна.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР