Независимият режисьор Шон Бейкър ще представи лично най-новия си и

...
Независимият режисьор Шон Бейкър ще представи лично най-новия си и
Коментари Харесай

Шон Бейкър ще представи лично `Проектът `Флорида` в София

Независимият режисьор Шон Бейкър ще показа персонално най-новия си и нашумял филм " Проектът " Флорида " по време на 22-рото издание на София филм фест. 

Той ще направи и извънредно изявление с гостите на Дома на киното на 17 март от 12.00 часа.

Режисьорът Шон Бейкър е роден в Ню Джърси през 1971 година. Дипломира се в нюйоркския университет и дебютира през 2000 година с „ Four Letter Words ” като сценарист, режисьор и монтажист. Премиерата на втория му филм „ Take Out ” е в програмата на Сламданс 2004. „ Prince of Broadway ” (2008) се появява за пръв път пред аудитория на филмовия фестивал в Лос Анджелис, а международната премиера на четвъртия му филм „ Starlet ” (2012) е на фестивала SXSW и по-късно печели премията Robert Altman Spirit Award. „ Tangerine ” (2015), продуциран от братя Дюплас, е показан премиерно в Сънданс, където обира овациите на публиката, а неговият създател разкрива, че го е снимал напълно на iPhone 5S благодарение на приложенията Moondog Labs и FiLMiC Pro и с асистенцията на Steadicam Smoothee Mounts. С 23 награди и 39 номинации, филмът се трансформира в събитие в света на самостоятелното кино, гаранция за реализирането на последващи планове.

Бейкър е основал един „ изпълнен с живот и откровена страст филм, който може да ни научи на доста неща ”. Това е къс откъс от множеството рецензии със заслужени удивителни, които се появиха в пресата директно след премиерата на „ Проектът „ Флорида ” („ The Florida Project ”) в „ Петнайсетдневката на режисьорите ” в Кан 2017.

Сценарият е дело на режисьора в съавторство с Крис Бъргок. Историята следва неповторимата шестгодишна Муни и нейната „ тайфа ” приятелчета, чиято лятна почивка е изпълнена с детски чудеса и завършения във време, когато възрастните в близост претърпяват много житейски компликации.

„ Проектът „ Флорида ” („ The Florida Project ”) стартира като звънец за пробуждане в летен лагер и е може би най-увлекателното кино начало в тазгодишната стратегия на Кан... На фона на лавандуловите полета и пухкавите бели облаци на Флорида три деца крещят едно на друго, като кулминационната точка е пронизителния зов „ Свежестта на бъдещето! ” Този девиз може да е ангажиран от реклама за дъвки или от някой от многото лъскави билбордове, осветени по пътя за Орландо... Точно в този миг това се оказва главозамайваща глътка пресен въздух и дава звук за настроението в брилянтния, изпълнен с дух и въодушевление трогателен филм на Шон Бейкър ”, пише Емили Йошида за „ New Your Magazine (Vulture) ”.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР