Независимият преносен оператор Ай Си Джи Би (ICGB) ще проведе

...
Независимият преносен оператор Ай Си Джи Би (ICGB) ще проведе
Коментари Харесай

Обявиха търгове за запълване на свободния капацитет на интерконектора Гърция-България

Независимият метафоричен оператор " Ай Си Джи Би " (ICGB) ще организира търгове за наличния свободен потенциал по газопровода Гърция - България - " Ай Джи Би " (IGB). Годишните търгове ще се проведат на 3-ти юли на две платформи за запазване на потенциал според календара на Европейската мрежа на операторите на преносни системи за газ (ENTSOG), съобщиха от " Ай Си Джи Би ".

От оператора на газопровода разясняват, че свободният потенциал в точките на междусистемно свързване в Комотини (Гърция) с операторите на преносни системи TAP и DESFA ще бъде предлаган на търг на платформата за запазване на потенциал PRISMA. Предвидено е това да стане чрез предложение под формата на конкуриращи се потенциали като пазарен механизъм за разпределение на потенциал в такива случаи. Това се постанова, защото потенциалът в една от тези точки не може да бъде разпределен, без от това  автоматично да последва понижаване (изцяло или частично) на потенциала в другата точка.

Свободният потенциал в точката за междусистемно свързване в Стара Загора с оператора на преносната система „ Булгартрансгаз “ ще се предлага на платформата RBP (Регионалната платформа за запазване на капацитет), се показва още в известието на газопреносния оператор, представено от Българска телеграфна агенция.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР