Независимият орган за държавни приходи на Гърция съобщи, че планира

...
Независимият орган за държавни приходи на Гърция съобщи, че планира
Коментари Харесай

Гърция разследва укриване на данъци

Независимият орган за държавни доходи на Гърция заяви, че възнамерява да изпрати хиляди вести до данъкоплатците , които са трансформирали първичните си данъчни заявления и са съумели или доста да понижат дължимия си налог, или да си обезпечат огромни възобновявания от налози заради съмнения, оповестяват локални медии.

Инициативата е част от напъните на кабинета да се оправи с необятно публикувани данъчни измами. Неофициално се показва, че сумата възлиза на €5 млн. Някои от гърците даже са съумели да си възстановят до €45 000.

Счетоводителите споделят, че данъчните служби нормално изискват единствено доказателство за такива разноски, когато възобновяване на налози надвишава 10 000 евро, само че признават, че даже такива суми не постоянно водят до одит.

Тъй като управляващите се борят да лимитират укриването на налози, тази машинация демонстрира, че електронната данъчна система има пропуски, които счетоводителите биха могли да злоупотребят, с цел да извлекат обилни суми, без да бъдат хванати.

Одитите ще стартират с лица, които са получили най-големите суми за възобновяване през последните пет години и които ще бъдат призовани от данъчната работа, с цел да показват истинските документи, удостоверяващи техните дарения. Ако те не съумеят да създадат това, управляващите ще преизчислят налога и ще наложат огромни санкции.

Ръководителят на приходната организация Йоргос Пицилис съобщи пред радио " FM радио ", че измамата е била открита за първи път преди два месеца. Властите неотложно трансформирали софтуера за подаване на заявления, тъй че да не могат да бъдат предявени огромни възобновявания, а делата да бъдат изпратени на данъчните служби за одит. Властите до момента са засекли 150-170 подозрителни заявления.

От приходната организация напомнят, че процедура е в Гърция счетоводители да вземат и % от спестената сума за налози. По тази причина управляващите деликатно ще проверяват дали измамата е умишлено направена от притежателя на декларацията или той е бил измамен от своя счетоводител.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР