Независимият общински съветник Борис Бонев и гражданската организация Спаси София

...
Независимият общински съветник Борис Бонев и гражданската организация Спаси София
Коментари Харесай

Предлагат драстични мерки срещу изоставените автомобили в София

Независимият общински консултант Борис Бонев и гражданската организация " Спаси София " оферират ново, фрапантно решение за понижаване на изоставените коли в столицата. От 2006 до 2019 година броят на записаните коли в София е повишен с 52%.
Още по тематиката
Вместо те да се смятат за излезли от приложимост 2 години след последния пропуснат годишния механически обзор, както е в този момент, този период да бъде понижен на 3 месеца, а времето след стикирането да бъде кратко от 3 на 1 месец, гласи предлагането им.

" В момента 2 години един автомобил, който може да бъде цялостен с отпадъци, с изпочупени стъкла, да бъде грозна и рискова панорама в кварталите, може да седи и да няма мощ, която да го реалокира ", съобщи Борис Бонев в " България заран ".

Предложението е импортирано в Министерството на околната среда и водите, Министерството на превоза и Министерството на вътрешните работи.

В ефира на Bulgaria ON AIR общинският консултант заяви, че от Министерство на вътрешните работи към този момент са излезли със мнение, че поддържат периодите да бъдат понижени.

" Въпреки позитивната реакция, която получихме, имаше и хора, които изрекоха своите опасения от вида " какво би станало, в случай че съм в болница ". Годишният механически обзор не е привързан с персоналното явяване на притежателя, всеки може да направи това нещо. Много малко и частни са случаите, в които да има справедлива неспособност ", разяснява Бонев.

По думите му, изследвайки практиката в други страни, става дума за дни и седмици, а не месеци, в които колите биват премахвани след изминал механически обзор.

" Почти няма междублоково пространство или паркинг, на който да няма най-малко един зарязан автомобил. Говорим за всички квартали ", безапелационен е Бонев.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР