Независимият депутат Явор Божанков изтъкна, че България е била ключов

...
Независимият депутат Явор Божанков изтъкна, че България е била ключов
Коментари Харесай

Явор Божанков: Срамно е, че военната помощ за Украйна трябваше да сe доставя по ”втория начин”

Независимият народен представител Явор Божанков посочи, че България е била основен фактор, с цел да се спре още първоначално нашествието в Украйна: „ Няма смисъл от лозунга „ Нито патрон за Украйна “. България дава оръжие. Сега тези, които го твърдяха, дължат пояснение. Срамно е, че доставките на оръжие трябваше да стават по втория метод. "

 

Божанков уточни, че нито някоя партии го е търсила да взе участие в нейните листи, нито той е търсил съответна партия за диалози. Не би взел участие дружно и със старите фигури от лявото пространство в идните избори. Той сподели, че левицата има потребност от нова сила. България има потребност от съвременна лява партия.

 

Явор Божанков уточни, че с въвеждането на измененията в изборния кодекс Българска социалистическа партия е върнало ГЕРБ на власт с хартиената бюлетина. Според Божанков така наречен " хартиена коалиция " можеше да направи държавно управление. Божанков уточни, че „ Възраждане “ няма капацитет да ръководи.

 

Явор Божанков съобщи, че от началото на войната в Украйна позициите на Българска социалистическа партия по отношение на НАТО, еврото, машинния избор, измененията в ИК са се трансформирали радикално. Според него съветската тактика цели подкопаването на поддръжката за Украйна, а не за Европа. Божанков предвижда, че референдумът за еврото ще катастрофира, тъй като въпросът за него е завършен с присъединението на страната ни към Европейски Съюз. Ключовите тематики в Европа отсъстват от тематиките в България.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР