Независими творци, културни пространства и организации в София ще получат

...
Независими творци, културни пространства и организации в София ще получат
Коментари Харесай

До 1000 лева за онлайн събития на независими творци дава Столичната община

Независими създатели, културни пространства и организации в София ще получат антикризисна финансова поддръжка от Столичната община. Целта е да се подкрепи оцеляването на самостоятелния културен бранш, който пострада тежко от антивирусните ограничения в страната.

Новата стратегия " Солидарност в културата " следва да бъде призната на съвещание на Столичния общински съвет в четвъртък. Тя е с първичен проектобюджет от 150 000 лв., а към него ще бъдат добавени и възнагражденията на членовете на надзорните препоръки и препоръките за ръководство на общинския приватизационен фонд, на гаранционния фонд към общината, както и на организацията за приватизация и вложения за интервала на изключителното състояние. " Надяваме се да притеглим и дарения от бизнеса ", разяснява ръководителят на комисията по просвета и обучение към съвета Малина Едрева, която е един от съветниците, внесли предлагането за подкрепяне.

Със средствата ще се финансират три съществени благодаря за подкрепяне на самостоятелни актьори и организации.

Първата е ориентирана към артистите, които не са на щат към държавни или общински културни институти. Те могат да получат до 1000 лв. за планове, които могат да осъществят онлайн през май и юни. Помощта е еднократна, а в случай че има втора покана за кандидатстване, могат още веднъж да се включат.

Кандидатстването ще става онлайн и от артистите ще се изисква да показват портфолио и концепцията, която желаят да осъществят. Сред условията, на които би трябвало да дават отговор, е да имат непрекъснат или сегашен адрес в София минимум 6 месеца преди оповестяването на изключителното състояние и да са творили минимум 1 година в града.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР