Незаконно струпана камара с тор трови въздуха на Разград. От

...
Незаконно струпана камара с тор трови въздуха на Разград. От
Коментари Харесай

Отвратителна миризма души жителите на Разград

Незаконно струпана камара с тор трови въздуха на Разград. От близо седмица жителите на крайните квартали се будят от остра неприятна миризма. Историята се повтаря всяко лято.

От близо седмица вечерните разходки на Димитър Димитров с детето му са същинско тестване за обонянието и волята. Защото над Разград стартира да се усеща остра миризма на оборски тор.

" Децата идват да си играят тук. Но има неприятна миризма, допускам от земеделците в региона, които торят ", разяснява пред Нова тв Димитър Димитров, гражданин на Разград.

В най-близките до регионалния град села - Ясеновец и Мортагоново, миризмата е още по-остра и отблъскваща.

" Затваряме прозорци, порти - всичко, с цел да не влиза неприятната миризма ", споделя Халиме Мюлеимова от Мортагоново. " Докато спях, прозорецът беше отворен и усещах миризмата ", споделя Мелиха от Мортагоново.

Нергин Аптиев от години работи в чужбина. У дома се прибира единствено за лятото, едвам ремонтира родния дом.

" Обичаме си страната, да си кажем истината. Но въпреки всичко, като си дойдем тук, желаеме успокоение и малко чист въздух. Затова си пристигам. А като стартира да мирише, превзема цялото село. И може би селото е на ниско и по тази причина тук на ниско, се усеща повече ", разяснява Нергин Аптиев.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР