Незаконна бариера, ограничаваща достъпа до Централна планинска школа Мальовица, както

...
Незаконна бариера, ограничаваща достъпа до Централна планинска школа Мальовица, както
Коментари Харесай

Фирма, близка до Христо Ковачки, е ограничила с бариера изходния пункт за хижа "Мальовица"

Незаконна преграда, ограничаваща достъпа до Централна планинска школа " Мальовица ", както и Национален парк " Рила ", е сложена от компания, близка до енергийния предприемач Христо Ковачки. Това заяви някогашният народен представител от " Продължаваме промяната " и някогашен шеф на Изпълнителна организация по горите Александър Дунчев.

Мястото е наоколо до два хотела, заведение, ски писта, като е първоначален пункт за няколко туристически маршрута, най-популярният измежду които е този до хижа " Мальовица ".



В обява във " Facebook " Дунчев показва, че достъпът по държавен горски път е стеснен. Той е изискал по Закона за достъп до социална информация цялостна информация от Министерството на земеделието и храните, като е изпратил и сигнал до Регионална дирекция по горите - София. Оттам е направена инспекция, като в е посочено, че е направена инспекция в два парцела държавна горска територия, като този, в който е сложена бариерата, е предан чартърен на 5 януари 2022 година от горското стопанство в Самоков на компанията " Агро Ленд Мениджмънт " ЕООД.

В протокола от инспекцията е обещано наставление на ползвателя на обекта да предприеме дейности по премахване на рестриктивните мерки, възпрепятстващи свободното напредване.

По от ноември 2020 година Централната планинска школа е за 10 години на компанията " Агро Ленд мениджмънт ", чийто предмет на активност включва действия със аграрни земи, селскостопанска продукция, месо, посадъчен материал, селскостопанска техника. Проверка на " Дневник " в комерсиалния указател сподели, че компанията е записана с адрес в София, като неин шеф попада Димитър Стефанов, а капиталът ѝ е 2 лв.. " Капитал " прибавя, че тя е обвързвана с Христо Ковачки, който година по-рано посредством друго обвързвано с него сдружение - " Ви Ай хънтинг ", наема още веднъж от Българския туристически съюз и отново за 10 години намиращият се в непосредствена непосредственост хотел " Мальовица ", както и влековете в ски зоната.

През лятото на 2020 година през " Ви Ай хънтинг " Ковачки е взел от страната за 15 години Дивечовъдния сектор " Рила ", който обгръща целия горски пояс на юг от селата Бели Искър, Маджаре, Мала черква и Говедарци до границите на парк Рила.

По времето на тройната коалиция негови компании направиха серия от заменки с страната, като против гори в Северна България получиха терени в Мальовишкия дял на Рила. Така Ковачки стана притежател на пистите на Мальовица, както и на терени, чиито граници демонстрират, че са " готови " за бъдещи ски писти и просеки за лифтове, а в основата им - за жилищно застрояване.

Всичко, което би трябвало да знаете за:
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР