Незаконен превоз на пътници. Хора с личните си коли, без

...
Незаконен превоз на пътници. Хора с личните си коли, без
Коментари Харесай

Руска компания организира мними таксита да превозват пътници в София

Незаконен транспорт на пасажери. Хора с персоналните си коли, без какъвто и да е било лиценз за таксита и без касов уред возят пасажери против възнаграждение.

Евтин транспорт в града. Това предлага съветската компания за транспорт на пасажери у нас. Разследващ екип на Нова телевизия взема решение да ревизира случая, поръчвайки си такси от центъра на София до летището. При идването на колата се открива и първото нарушаване - автомобилът не е означен като „ Такси”.

,,Повечето са си естествени коли като моя. Данъци не плащаш, нищо не плащаш. Малко е както се споделя „ Welcome to Bulgaria'', разяснява водачът.

Колата не е оборудвана с касов уред, няма и карта на лидера. Според информация от човек, работил във компанията, компанията е в сивия бранш.

,,Абсолютно никакви условия няма към водача. По никакъв метод не са ме карали да подпиша каквото и да било. Аз съм ходил в офиса тъкмо веднъж и то тъй като имах проблем със самото приложение'', споделя човек работил във компанията, поискал да остане неизвестен.

Решаваме да проверим. Наше подставено лице кандидатства за работа. По негово предпочитание срещата е в офиса на компанията. Става ясно, че не са нужни никакви документи с изключение на шофьорска брошура. Получава и указания, в случай че го спре полиция.

,,Значи в случай че Ви спрат служители на реда, Вие няма да казвате, че правите таксиметрова активност. Само в случай че кажете "Аз правя таксиметрова дейност”, което не е напълно по този начин, а нямате лиценз и касов уред нямате - ще имате огромни проблеми'', споделя жена от компанията. Глобата за водач, който бъде заловен да прави нерегламентиран транспорт е 1 500лв., като му се смъкват и номерата на автомобила за период от 6 месеца

Комисията за защита на конкуренцията ревизират дали съветската компания прави нелоялна конкуренция на българския пазар.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР