Незабавно след като бе извършено това тежко престъпление (прегазването на

...
Незабавно след като бе извършено това тежко престъпление (прегазването на
Коментари Харесай

Маринов проговори за смъртта на шеф на КАТ и убийството в "Рила"

Незабавно откакто бе осъществено това тежко закононарушение (прегазването на 39-годишния чиновник на Министерство на вътрешните работи от 23-годишния Захари Чернев - бел. ред.), бяха образувани екипи и групи за осъществяване на оперативно-издирвателни мероприятия. Абсолютно целият разполагаем състав на Столична дирекция на вътрешните работи бе вдигнат за реакция. Вследствие на тези дейности в обитаемо място покрай София в жилище беше арестуван причинителят. Това сподели във връзка ареста на 23-годишния Захари Чернев министър Младен Маринов пред Блиц.

" Установено беше, че той е задържан в изискванията на изтърпяване на условна присъда и е престъпно проявен. Заедно с него беше арестувано и друго лице, което му е било помощник при укриването ", посочи министърът.

" Виждате, че има и опити за набези над чиновници на Министерство на вътрешните работи при техни опити за възобновяване на публичния ред. Аз мисля, че като цяло неприкосновеността на служителя на реда, която е планувана по закон, би трябвало да се извърши със наличие и дейностите против органите на реда да се санкционират доста по-строго ", разяснява Маринов.

За спекулациите към гибелта на началника на Пътна полиция в Казанлък Тодор Николов  министър Маринов съобщи:

" Аз мисля, че би трябвало да работим единствено по обстоятелства. От събраната досега информация може да се каже, че най-вероятно се касае за самоубийство. Решение, което Николов е взел самичък. Колегите работят. По случая има досъдебно произвеждане под управлението на прокуратурата в Стара Загора. На този стадий можем да кажем, че най-вероятно става въпрос за самоубийство. Мотивите, довели до това действие, ще се обясняват в хода на следствието. Към момента всички обстоятелства и условия се изследват. Водят се доста диалози с негови близки, сътрудници и хора от обкръжението му, с цел да можем да образуваме мнение за претекста за решението му. Това касае следствието и затова на този стадий не можем да дадем изрично умозаключение. "

За убийството на млада жена в хотел " Рила "

" Колегите от Първо районно управление (на МВР) на Столична дирекция на вътрешните работи са работили професионално и съобразително. Хванали са лице със подозрително държание в резултат на подаден сигнал. След това е открито, че същото лице е причинител на брутално ликвидиране. Към момента са назначени всички експертизи, които да ни дадат отговор на въпроса дали причинителят е работил под влияние на опиати или приложимост на алкохол, както и дали е вменяем или има психологични отклонения.

По метода на осъществяване на самото закононарушение може да са каже, че е осъществено с изключителна свирепост. На този стадий той споделя, че се е скарал с момичето. Но въпреки всичко това е неговото изказване. Нека да излязат резултатите от експертизите, с цел да стане ясно под какво влияние е бил, когато е направил това тежко закононарушение ", сподели Маринов.

Употреба на опиати

" Ние вършим такива инспекции непрекъснато. Значително са увеличени закононарушенията свързани както с използването на опиати, по този начин и с тяхното произвеждане и разпространяване. Знаете, че това е латентна престъпност, която би трябвало да я търсим, с цел да я записваме и задържим причинителите. Увеличили сме работата по това направление, само че за жалост става все по-сериозно разпространяването, изключително на леките опиати.

Ние продължаваме интензивно с инспекциите както във връзка с водачите на коли, по този начин и във връзка с питейните и увеселителните заведения, в които най-често се продават опиати. Личният състав е мобилизиран, тъй че да не се позволен груби нарушавания и засенчване на празничното въодушевление на хората.

Съществуват голям брой наркогрупи, които популяризират опиати в избрани региони. Виждате и сполучливите интервенции против тези закононарушения както на ГДБОП и Столична дирекция на вътрешните работи, по този начин и на регионалните дирекции на Министерство на вътрешните работи в Благоевград, Бургас и други градове. Ежедневно се задържат такива групи. Това е положението все още ", разяснява министърът.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР