Незабавно да отпаднат ограниченията за присъствено обучение в езиковите центрове

...
Незабавно да отпаднат ограниченията за присъствено обучение в езиковите центрове
Коментари Харесай

И езиковите школи настояват да отворят присъствено

Незабавно да отпаднат рестриктивните мерки за присъствено образование в езиковите центрове за възпитаници, които подлежат на коронавирус проби в държавните учебни заведения. За това упорстват в своя родители, учители и представители на езиковите центрове у нас.

Според тях с въвеждането на регулярни щадящи проби за деца от 1 до 4 клас в държавните и общински учебни заведения е изнемощял главният мотив на здравните управляващи за ограничение на присъственото образование в езиковите центрове, а точно, че в тях се смесват възпитаници от разнообразни класове и учебни заведения и това може да способства за разпространение на вируса. " При проведената сега система за скрийнинг на входа на учебните заведения, в клас към този момент влизат единствено тествани деца и техният самобитен здравен „ балон ” няма по какъв начин да бъде злепоставен при посещаване и на езикови центрове. Не виждаме никакви други спънки и причини - от здравно или логическо естество - които да поддържат възбраната за децата, които са подложени на сходен скрийнинг, да посещават присъствено и занятията в езиковите центрове ", споделят родителите.

Те показват, че колкото и да е положително онлайн образованието в езиковите центрове, не би трябвало да се прекалява с него за нескончаем интервал от време, изключително във възрастта от предучилищна възраст до 4 клас. " Виждаме към този момент умората на децата ни, следим по какъв начин децата, които имат потребност от повече поддръжка, намаляват резултатите си. Общуването през компютъра, когато се учи непознат език, с преподавателя и с другите деца не е еднакво на образованието в час. Като родители доста добре виждаме разликите сред онлайн и присъственото образование ", казват те. Родителите изясняват, че работа с 4 деца в група, каквото е настоящото решение, значи разделянето на една група на 2 или 3 по-малки и то в еднакъв часови диапазон. " Логично е, че няма по какъв начин учителите на децата ни да бъдат „ клонирани ” и потенциалът на образователните бази да бъде утроен за подобен къс интервал от време ", споделят те.

Родителите недоумяват и по какъв начин е допустимо в момента децата им да могат да вървят на учебно заведение, в търговски обекти, в заведения за хранене и на доста други места, без ограничавания, само че да не могат да посещават присъствено групата си на образование по британски, немски или други език . " Затова настояваме за незабавно отпадане на рестриктивните мерки до 5 индивида в помещение за езиковите центрове за възрастовите групи, които посещават държавните учебни заведения след скрийнинг за Ковид 19 ", молят те.

Междувременно, през вчерашния ден стана ясно, че проби за дребните възпитаници са обезпечени до 3 декември. За огромните още веднъж няма задоволително количества.

 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР