Неймар ще трябва да плати глоба от 16 млн. реала

...
Неймар ще трябва да плати глоба от 16 млн. реала
Коментари Харесай

Неймар е глобен с 3.3 млн. долара за екологични нарушения

Неймар ще би трябвало да заплати санкция от 16 млн. реала (3.3 млн. долара) поради екологични нарушавания при създаване на имението му в Бразилия. Луксозният план нарушава разпоредбите за " приложимост и придвижване на води, скали и почви ".

Властите Неймар в нарушавания още предишния месец, като се очакваше санкцията да е към 1 млн. евро.

Имението на е в Мангаратиба, в щата Рио де Жанейро. Местната работа за запазване на околната среда заяви, че нарушаванията са свързани с създаване на изкуствено езеро в имението.

Освен санкцията, казусът ще бъде предаден на прокуратурата и локалната полиция. При първичното претършуване на имението бащата на футболиста и негов сътрудник - Неймар-старши, е псувал чиновниците. Някои бразилски медии оповестиха, че той е бил задържан, само че след това беше конкретизирано, че не е арестуван.

Неймар е 12-и в на " Форбс " за най-добре платените спортисти за 2023 година с 85 млн. $. Само от заплата и бонуси в ПСЖ той получава 50 млн. В последната седмица се появиха информации, че бразилецът може да се завърне в " Барселона ". Интерес към Неймар има и от Саудитска Арабия, като съгласно локални медии " Ал Хилал " е подготвен да предложи на нападателя 600 млн. $.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР