Неймар ще бъде съден в Испания месец преди Световното първенство

...
Неймар ще бъде съден в Испания месец преди Световното първенство
Коментари Харесай

Неймар ще бъде съден в Испания за трансферa му в Барселона

Неймар ще бъде съден в Испания месец преди Световното състезание тази година поради финансови нередности, свързани с прехвърлянето му в Барселона през 2013 година, оповестява АП.

Родителите на Неймар, някогашният президент на Барселона Сандро Росел и самият клуб, както бразилският тим Сантос също ще бъдат изправени пред съда след тъжба, подадена от бразилската капиталова група DIS по отношение на сумата на прехвърлянето на играча.

Процесът би трябвало да стартира на 17 октомври, близо месец преди Световното състезание по футбол, което започва на 21 ноември в Катар.
 Неймар: Критикуват ме от 13-годишен, към този момент не понасям
Неймар: Критикуват ме от 13-годишен, към този момент не понасям

" Кажете каквото желаете, само че слушайте това, което не желаете да чуете "

Неймар и татко му, който е и негов сътрудник, са изправени пред обвинявания в корупция и може да получат присъда до две години отнемане от независимост, само че евентуално няма да се стигне до затвор. Те също по този начин може да бъдат санкционирани с до 10 милиона евро. Росел може да бъде наказан на пет години затвор за обвинявания в машинация и корупция, плюс санкция от 10 милиона евро.

Инвестиционната група DIS имаше право на 40 % от прехвърлянето на Неймар, само че сподели, че е получила по-малка отплата, защото част от сумата е била скрита. Прокурорите споделиха, че забърканите са се пробвали да скрият същинската сума на договорката, с цел да платят по-ниска комисионна на капиталовата група.

Неймар и останалите забъркани отхвърлиха да са направили нарушаване. Преди няколко години Неймар и татко му се изправиха пред съда в Мадрид поради обвиняванията.

Сантос публично е получил 17.1 милиона евро за прехвърлянето на Неймар в Барселона, само че прокурорите споделиха, че общата сума, платена от испанския клуб е 25.1 милиона евро, което значи, че DIS ще има право на спомагателни 3.2 милиона евро.

Прокурорите споделиха, че разликата идва от разнообразни заплащания, направени от Барселона за бъдещи прехвърляния на други играчи, както и от партньорства за другарски мачове сред клубовете.

Според правосъдните документи DIS е платила 5 милиона реала (сега 940 000 долара) за 40 % от правата на Неймар през 2009 година.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР