Неяснотите около продължаването на делата след закриването на спецсъда са

...
Неяснотите около продължаването на делата след закриването на спецсъда са
Коментари Харесай

Ангелова: Неяснотите около продължаването на делата след закриването на спецсъда са много

Неяснотите към продължаването на делата след закриването на спецсъда са доста. Това сподели в ефира на Нова тв Вилислава Ангелова, арбитър от Специализирания съд.

„ Не е ясно какво ще се случва след закриването с делата, окато съдиите бъдем разпределени на новите си работни места. Резултатът от това решение е, че стартира да се гради нещо, което беше построено, без да се употребяват постигнатите позитиви. Ако се направи параленост за ограниченията в профилирания углавен съд и другите съдилища, в случай че се вземе поради ритмичността по делата, резултатите няма да са в наша щета.

Постигнатите резултати в спецправосъдието са много- това е организацията на работа, извънредно бързите производства. При нас едно дело завършва приблизително межди 8 месеца и година и половина. Това са неща, които не трябва да бъдат изгубени, без значение от закриването”, изясни тя.

По димите й не е ясно какво ще се случи и със специфичните разследващи средства.

„ Въпросът е комплициран и ние го поставихме. Тези СРР се отразяват в указател в профилирания углавен съд. С препращането на делата регистърът отива в Софийския градски съд. СРР няма по какъв начин да се употребяват и остават висящи със въздуха”, сподели още Ангелова.

Неясноти има и към предпазените очевидци.

„ Не знам по какъв начин ще се провежда и този въпрос. Проблем ще има, поради локалните обвързаности. Не се колебая, че сътрудниците имат качествата да проведат едно дело както би трябвало, само че очевидците, когато свидетелстват в съда, в региона, в който живеят, може и да откажат да го направят”, разяснява още тя.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР